Buna ziua!
In urma inventarierii s-a constatat la magazin o lipsa de 10.000 lei pe care am inregistrat-o pe cheltuieli. Cum inregistrez in registrul inventar? in urma inventarierii valoarea contului 371 este de 267 000 lei. Nu stiu cum inregistrez rubricile valoarea contabila si valoarea de inventar.
Multumesc!
Maria
registru inventar
Re: registru inventar
Registrul inventar se poate lista direct din program fiind valabil cel listat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua!
Nu am achizitionat si softul de stocuri pt. ca am cod CAEN servicii transporturi.
La sfarsitul anului in dreptul conturilor 2131 si 2133 se poate trece pe coloana de inventar suma ramasa dupa amortizare, adica valoarea cu care s-a depreciat in decursul anului? Pt. obiectele de inventar as putea lista fisa de cont a lui 8035? E pt. prima data cand fac asta...Ar mai lipsi ceva in afara de decizia de inventar, procesul verbal de inventariere? Am dosarul cu inventarul de la 2014, unde vechea contabila a pus pe lista de inventariere doar ct. 2131 si 2133 si o alta lista cu obiectele de inventar, in rest nu mai am nimic..
Multumesc frumos!
Nu am achizitionat si softul de stocuri pt. ca am cod CAEN servicii transporturi.
La sfarsitul anului in dreptul conturilor 2131 si 2133 se poate trece pe coloana de inventar suma ramasa dupa amortizare, adica valoarea cu care s-a depreciat in decursul anului? Pt. obiectele de inventar as putea lista fisa de cont a lui 8035? E pt. prima data cand fac asta...Ar mai lipsi ceva in afara de decizia de inventar, procesul verbal de inventariere? Am dosarul cu inventarul de la 2014, unde vechea contabila a pus pe lista de inventariere doar ct. 2131 si 2133 si o alta lista cu obiectele de inventar, in rest nu mai am nimic..
Multumesc frumos!
Registrul inventar se poate lista din program și dacă e doar partea de contabilitate activă. nu depinde de partea de stocuri.
Bine, atunci pe langa listarea registrului imi va ramane sa pun obiectele de inventar pe lista de inventar, nu? Le tin evidenta extrabilantier, asa ca listand fisa cont 8035, le copiez pe lista inventar si cam ata,nu?
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!
Tu confunzi registrul inventar cu listele de inventariere.
Pai da, credeam ca la sfarsitul anului daca listez registrul de inventar.....