Impzit cladiri

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
margineane901

Impzit cladiri

#1 Mesaj de margineane901 »

Buna ziua!

Va rog frumos sa ma ajutati sa lamuresc o chestiune "din auzite":
Avem un impozit pe cladire restant la Primarie de mult timp, prin urmare dobanzile si penalitatile intrec de cateva ori suma initiala... A intrat cumva in vigoare o lege care ne permite sa ne luam angajamentul ca vom achita pana la o anumita data, prin acest fapt fiind absolviti de penalitati?

Va multumesc frumos!

tomac

Re: Impzit cladiri

#2 Mesaj de tomac »

Nu. Scutirile și eșalonările se acordă numai pentru datorii la bugetul consolidat nu pentru impozite și taxe locale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

margineane901

#3 Mesaj de margineane901 »

Intre timp am aflat ca este vorba despre legea amnistiei fiscale si ca este la latitudinea Consiliilor Locale sa adopte sau nu aceasta OUG nr. 44/2015.
Multumesc frumos!

ferenta

#4 Mesaj de ferenta »

Aşa este.Aş vrea însă să văd câte consilii locale vor lua o astfel de hotărâre! :mrgreen:

OUG 44/2015 privind acordarea unor facilitati fiscale
Art. 12
(1) In cazul obligatiilor de plata datorate bugetelor locale, prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica daca consiliul local stabileste, prin hotarare, aplicarea acestor prevederi.
(2) In acest caz, anularea vizeaza o cota de pana la 73,3% din majorarile de intarziere, datorate ca urmare a neachitarii la termen a obligatiilor de plata restante datorate bugetelor locale.
(3) Prin hotararea prevazuta la alin. (1), consiliul local aproba si procedura de acordare a anularii cotei din majorarile de intarziere stabilita potrivit alin. (2).
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

Scrie răspuns