Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o monografie si configurare Moara Grau- Intreprindere Indiv ,platitoare de TVa in Saga PS
1.Achizitie grau
Pers juridice- factura
Pers fizice- borderou de achizitie.Trebuie sa fie neaparat producator?
2.Transformare grau - Se face doar Bon de macinis ?- rezulta faina, tarate si deseuri
Bonul de macinis inteleg ca se face atunci cand vine o firma la macinat si ii facturez inapoi produsele rezultate,inclusiv uium.
Daca vand catre alte firme doar faina ,grau....?
Unde inregistrez Bon de macinis in Saga PS?
3.Faina,tarate - se vind catre alte firme .
Ce fac cu deseurile? Le pot vinde ?Sau fac bon de consum ? La calculare impozit este nedeductibil?
4.Am bonuri de combustibil pentru moara.Pentru masina fac ordin de deplasare.Pentru combustibil moara ce document fac ca sa demonstrez ca este pentru moara si nu pentru auto.
Multumesc !
SAGA PS - Configurare Moara grau
Re: SAGA PS - Configurare Moara grau
Totusi ce monografie doresti la Saga PS (unde nu exista conturi)?
DA, am scris ca este Intreprindere individuala.
Multumesc !
Multumesc !
1. Da. Mai ales în contextul a ceea ce se propune pentru 2016
2. La măcinarea grâului adus de alții, nu-i emiteți factură pe grâu și alte cele. Ci pe prestarea efectuată. Nu e nevoie să introduceți undeva anume. Puteți opera grâul primit, pe Aviz de la terț. De altfel dacă e firmă e nevoie să vă facă aviz. Dacă e persoană fizică să faceți un contract sau să aveți o comandă de la persoana fizică. Document în care să existe specificată cantitatea de grâu primită spre prelucrare.
Pentru produsele rezultate emiteți tot aviz, nu factură. factura se emite pentru serviciul prestat.
Uium puteți lua de la persoane fizice. Pentru asta, pe uium, operați o intrare pe borderou de la persoana respectiv și apoi la casă operați o încasare de client și o plată de borderou pentru că nu există un mecanism de compensare la PS.
3. Păi de ce le luați? Să le stocați? Dacă le vindeți facturați. Dacă le folosiți pentru interesul activității demonstrați asta.
La PS cheltuială e plata, încasarea e venit.
4. Un document cu numărul de ore de funcționare pe zi. Aveți, probabil, un consum orar la utilaje.
2. La măcinarea grâului adus de alții, nu-i emiteți factură pe grâu și alte cele. Ci pe prestarea efectuată. Nu e nevoie să introduceți undeva anume. Puteți opera grâul primit, pe Aviz de la terț. De altfel dacă e firmă e nevoie să vă facă aviz. Dacă e persoană fizică să faceți un contract sau să aveți o comandă de la persoana fizică. Document în care să existe specificată cantitatea de grâu primită spre prelucrare.
Pentru produsele rezultate emiteți tot aviz, nu factură. factura se emite pentru serviciul prestat.
Uium puteți lua de la persoane fizice. Pentru asta, pe uium, operați o intrare pe borderou de la persoana respectiv și apoi la casă operați o încasare de client și o plată de borderou pentru că nu există un mecanism de compensare la PS.
3. Păi de ce le luați? Să le stocați? Dacă le vindeți facturați. Dacă le folosiți pentru interesul activității demonstrați asta.
La PS cheltuială e plata, încasarea e venit.
4. Un document cu numărul de ore de funcționare pe zi. Aveți, probabil, un consum orar la utilaje.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru raspunsuri!
1. Asadar , la achizitie grau ,pe care moara il cumpara pentru macinare si vanzare produsele finite, de la Persoane fizice - persoanele au grau cultivat pe pamantul propriu,dar trebuie sa aiba si certificat de producator?
2 Cum inregistrez transformarea graului ?
Am factura pe 6000 kg grau de la un furnizor .Fac intrare grau - ca materie prima ? si fac Proces de transformare din grau in faina,tarata pe care o vand catre alte firme.
4.Exista un formular tipizat pentru orele de functionare?
5.Este necesara casa de marcat? Majoritatea achizitiilor si vanzarea se face mai mult catre persoane juridice.
Multumesc !
1. Asadar , la achizitie grau ,pe care moara il cumpara pentru macinare si vanzare produsele finite, de la Persoane fizice - persoanele au grau cultivat pe pamantul propriu,dar trebuie sa aiba si certificat de producator?
2 Cum inregistrez transformarea graului ?
Am factura pe 6000 kg grau de la un furnizor .Fac intrare grau - ca materie prima ? si fac Proces de transformare din grau in faina,tarata pe care o vand catre alte firme.
4.Exista un formular tipizat pentru orele de functionare?
5.Este necesara casa de marcat? Majoritatea achizitiilor si vanzarea se face mai mult catre persoane juridice.
Multumesc !
1. Trebuie să vă emită certificat de comercializare. Acesta are un regim bine stabilit.
2. Da. Prin ecranul producție se rezolvă.
3. Nu, din câte știu eu.
4. Da dacă vindeți produse sau servicii către persoane fizice.
2. Da. Prin ecranul producție se rezolvă.
3. Nu, din câte știu eu.
4. Da dacă vindeți produse sau servicii către persoane fizice.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.