Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am facut achizitii de la firme platitoare de TVA, (pe care le-am bagat la cheltuieli integral) am introdus facturile asa cum sunt ele, cu 24% TVA . Am generat RJIP insa in primele 2 luni imi apar la "Plati efectuate" sumele fara TVA, iar la urmatoarele luni imi apar cu TVA.
Mentionez ca eu sunt neplatitoare de TVA si am configurat corect PFA-ul meu in Saga.
Am gresit undeva ? Eu cum le trec in registru de mana ?
De ce apare asa?
primele 2 luni, achizitii in RJIP fara TVA?
Re: primele 2 luni, achizitii in RJIP fara TVA?
Dacă sunteți neplătitoare de TVA trebuie să nu completați TVA nicăieri sau dacă îl completați să alegeți "I -integral nedeductibil" la intrări în detalii.
Trebuie să devalidați intrările/ieșirile și să ștergeți plățile apoi să le revalidați și să re-operați plățile.
Trebuie să devalidați intrările/ieșirile și să ștergeți plățile apoi să le revalidați și să re-operați plățile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc pentru raspuns, am facut proba cu o singura factura din luna ianuarie si intr-adevar corecteaza problema.
Cand am pus 0 la TVA, mi-a dat zero si la generarea declaratiei 392
Cand am pus 24% la TVA in ianuarie, dar am bifat integral nedeductibil mi-a dat ok 392 si RJIP
Insa nu inteleg, de ce in celelalte luni martie-decembrie 2015 unde am trecut TVA-ul fara sa bifez integral nedeductibil, mi-a aparut in RJIP corect.
Cand am pus 0 la TVA, mi-a dat zero si la generarea declaratiei 392
Cand am pus 24% la TVA in ianuarie, dar am bifat integral nedeductibil mi-a dat ok 392 si RJIP
Insa nu inteleg, de ce in celelalte luni martie-decembrie 2015 unde am trecut TVA-ul fara sa bifez integral nedeductibil, mi-a aparut in RJIP corect.
Insa nu este o solutie sa bifez integral nedeductibil pentru ca sunt facturi ce reprezinta "cheltuielile" mele si vreau sa le deduc !Imi modifica impozitul pe profit.tomac scrie:Dacă sunteți neplătitoare de TVA trebuie să nu completați TVA nicăieri sau dacă îl completați să alegeți "I -integral nedeductibil" la intrări în detalii.
Repet nu este normal ca in lunile ianuarie si februarie sa apara altfel decat in celelalte luni desi am introdus facturile ca atare. Nu este normal sa platesc pentru licenta 192lei si sa nu imi raspunda nimeni din cadrul programului SAGA pentru aceasta problema !!
392 vi se va genera corect și dacă nu puneți TVA. Pentru că depinde cum se crează furnizorul/clientul.
Explicația pentru generarea cu TVA sau fără TVA rezidă în schimbările legate de modul de completare a registrului de încasări și plăți.
Dacă vă uitați la ecranul de închidere dacă ați completat cu TVA datele atunci ele vor apărea în acel ecran în valori fără TVA.
Explicația pentru generarea cu TVA sau fără TVA rezidă în schimbările legate de modul de completare a registrului de încasări și plăți.
Dacă vă uitați la ecranul de închidere dacă ați completat cu TVA datele atunci ele vor apărea în acel ecran în valori fără TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.