Buna seara!
cine ma poate ajuata in legatura cu o problema legata de cotele de tva pentru 2015. am un magazin cu achizitie marfa de la furnizor neplatitor de tva, dar la vanzare am tva de 9 sau 24%. la achizitie pt cotele de 9 si 24 am creat conturile cu analiticele existente. pt achizitie 0 nu este normal se mai fac o gestiune. ce trebuie facut cand vand marfa cutva la ach 0. am incercat sa introduc analiticul aferent cotei de vanzare dar imi da mesaj ca nu corespunde gestiunea...se intampla doar la cota de 9 nu si 24...
merci
cota tva
Re: cota tva
Bine ai venit pe forum!
Pai trebuie sa stii cu ce TVA il vei vinde si te inregistrezi in acea gestiune, chiar daca ai facut achizitia de la un neplatitor.
Pai trebuie sa stii cu ce TVA il vei vinde si te inregistrezi in acea gestiune, chiar daca ai facut achizitia de la un neplatitor.
-
orasanuc43
asa am incercat sa fac, insa cand aleg cota de 9 la vanzare imi spune ca nu corespunde analiticul cu gestiunea, dar la 24 nu spune nimic.deci ma lasa... am intrebat la saga si mi-au spus ca trebuie sa creez o gestiune fictiva cu 0 si apoi sa fac transfer...nu stiu ce sa mai zic, de aceea am scris pe forum, cu siguranta mai sunt si alte firma si as fivrut sa stiu cum au procedat.
multumesc..sper sa raspunda cineva
multumesc..sper sa raspunda cineva
Am cazuri,procedez astfel:
1.Tabel 2
-denumire articol-mf.9% TVA
-col TVA -0,se completeaza toate coloanele cerute de tabel
- la salvarea operatiunii ,apare
Atentionarea
,,Procent TVA diferit de cel din gestiunea aleasa.
Continuati?Clik pe DA, se salveaza si apoi se face validarea.
1.Tabel 2
-denumire articol-mf.9% TVA
-col TVA -0,se completeaza toate coloanele cerute de tabel
- la salvarea operatiunii ,apare
Atentionarea
,,Procent TVA diferit de cel din gestiunea aleasa.
Continuati?Clik pe DA, se salveaza si apoi se face validarea.
-
orasanuc43
eu aleg nedefinit, deoarece am gestiune global valorica, fac doar nir-uri si introduc z...da mesajul acesta il primesc si am dat continuare...deci este ok asa?
multumesc frumos
multumesc frumos
BUNA ZIUA ... Am o nelamurire, daca ma poate ajuta cineva.
Folosesc gestiune cantitativ valoric si global valoric pentru un bar aflat intr-o vulcanizare deschis recent. Din greseala la adaugarea gestiunii global valorice am introdus doar o singura gestiune cu cota de 19%, iar atat la intrari cat si la facturi am folosesc atat cote de 9% cat si cote de 19%. La verificarea fisei de cont 371 si a raportului de gestiune constat diferente intre ele. Acest fapt se datoreaza faptului ca nu am deschis gestiune pe cele doua cote de tva ?
iar daca da msi deschid acuma cele doua gestiuni pe cote trebuie devalidate facturile sa imi duca corect?
Folosesc gestiune cantitativ valoric si global valoric pentru un bar aflat intr-o vulcanizare deschis recent. Din greseala la adaugarea gestiunii global valorice am introdus doar o singura gestiune cu cota de 19%, iar atat la intrari cat si la facturi am folosesc atat cote de 9% cat si cote de 19%. La verificarea fisei de cont 371 si a raportului de gestiune constat diferente intre ele. Acest fapt se datoreaza faptului ca nu am deschis gestiune pe cele doua cote de tva ?
iar daca da msi deschid acuma cele doua gestiuni pe cote trebuie devalidate facturile sa imi duca corect?
La global-valoric pret de vanzare, pentru fiecare cota de TVA (la vanzare) trebui sa deschizi cate o gestiune, astfel vei definii pentru fiecare cate un analitic, si vei utiliza acele conturi pentru inregistrarea intrarilor/iesirilor.