eroare la inchiderea conturilor de tva
-
eroare la inchiderea conturilor de tva
Buna ziua, am urmatoarea problema: cand inchid conturile de tva imi apare suma negativa la 4426 pe debit iar la 4427 pe credit.
exemplu: fac 4427=4426 16680.52
4424=4426 13949.12
si imi apare suma -13949.12, in balanta la 4426 pe debit si la 4427 pe credit.
Aveti idee ce gresesc? Asa am inchis totdeauna conturile de tva iar de la oct 2015 imi apare aceasta problema.
Va multumesc!
exemplu: fac 4427=4426 16680.52
4424=4426 13949.12
si imi apare suma -13949.12, in balanta la 4426 pe debit si la 4427 pe credit.
Aveti idee ce gresesc? Asa am inchis totdeauna conturile de tva iar de la oct 2015 imi apare aceasta problema.
Va multumesc!
Re: eroare la inchiderea conturilor de tva
Verificați în planul de conturi funcțiunea conturilor. 4426 să fie de activ și 4427 de pasiv.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Pentru GradinaruV718
Doar o simpla intrebare, livrarea il faci pe baza de aviz, iar la sfarsit emiti factura cu "taxare inversa"?
Doar o simpla intrebare, livrarea il faci pe baza de aviz, iar la sfarsit emiti factura cu "taxare inversa"?
-
Nu, emit factura direct
-
Am verificat functionalitatea conturilor si este corecta. Deci nu de acolo apare problema.
Pentru Balasze: problema nu apare la o factura cu taxare inversa, imi apare cand inchid conturile de tva la sfarsitul lunii.
Pentru Balasze: problema nu apare la o factura cu taxare inversa, imi apare cand inchid conturile de tva la sfarsitul lunii.
Nu inteleg ce inseamna ca "nu emit factura direct".
Daca te rog imi poti raspunde la intrebare (deoarece acea inchidere o face din motive care pot tine si de inregistrarea unor facturi)?
Daca te rog imi poti raspunde la intrebare (deoarece acea inchidere o face din motive care pot tine si de inregistrarea unor facturi)?

-
Factura o emit pe baza avizelor. Am intr—adevar taxare inversa, dar nu imi apare in soldul lui4426 si 4427 suma de la taxare inversa, imi apare soldul lui 4424 din luna respectiva.
Deci emiti anterior aviz, dupa care factura cu "taxare inversa".
Daca ai emis avizul cu TVA, iar pe urma avizelor ai emis factura cu "taxare inversa" atunci se genereaza o nota contabila aiurea, adica face o nota in plus de 4426=4427 cu valoare negativa.
Verifica acele facturi.
Problema il poti rezolva prin stergea cotei de TVA si valorii de TVA din aviz, dupa care devalidezi factura si validezi din nou.
Inainte de a te apuca de modificari sa faci o salvare baza de date.
Daca ai emis avizul cu TVA, iar pe urma avizelor ai emis factura cu "taxare inversa" atunci se genereaza o nota contabila aiurea, adica face o nota in plus de 4426=4427 cu valoare negativa.
Verifica acele facturi.
Problema il poti rezolva prin stergea cotei de TVA si valorii de TVA din aviz, dupa care devalidezi factura si validezi din nou.
Inainte de a te apuca de modificari sa faci o salvare baza de date.
-
Problema este ca nu am avize cu tva. Am observat ca apare,aceasta problema la lunile in care am taxare inversa. Dar nu am inregistrate avize cu tva.
Trebuie sa vezi verificand fisa conturilor de unde provine problema, vezi de ce merge in minu 4426 si 4427.
Daca nu reusesti, incearca sa trimiti baza de date echipei Saga, deoarece fara sa vada cineva baza de date nu prea iti poate da o solutie.
Daca nu reusesti, incearca sa trimiti baza de date echipei Saga, deoarece fara sa vada cineva baza de date nu prea iti poate da o solutie.
-
Ok, am inteles. Multumesc mult pentru lamuriri!
Sa ne zici si noua de unde provine diferenta.