Calcul contributii unitate la brutul aferent fiecarei grupe

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
Închis
ciolocaa141

Calcul contributii unitate la brutul aferent fiecarei grupe

#1 Mesaj de ciolocaa141 »

Buna seara.
Din cate am citit s-a scris foarte putin despre acest aspect insa eu il consider foarte important avand in vedere utilitatea grupelor (centrelor de profit). Firma la care lucrez are 30 de puncte de lucru (pana acum) la care partenerii care ne finanteaza doresc sa cunoasca exact toate cheltuielile legate de fiecare grupa in parte. Problema se pune la modul de calcul a contributiilor unitatii aferent fiecarei grupe, programul calculand taxele aplicand procente diferite la fiecare grupa in parte.
Avand in vedere ca avem create 30 de grupe, ne omoara stornarile pt a putea aparea pe balanta taxele unitatii calculate la brutul fiecarei grupe (in total cam 360 de stornari pe luna).
Cei de la Saga au zis ca momentan nu este posibil calculul exact al contributiilor firmei la fiecare grupa in parte. Ati intampinat asa ceva? Totusi, as vrea sa ne usuram munca :))

Administrator

Re: Calcul contributii unitate la brutul aferent fiecarei gr

#2 Mesaj de Administrator »

Programul efectueaza o repartizare a contributiilor societatii in functie de suma salariilor brute pe grupe. Varianta recalcularii acestora nu este posibila din cauza rotunjirilor si plafonarilor. Mai exact, nu ai cum sa pici pe sumele reale efectuand asa calculul.
Chiar sunt curios ce faci tu cu aceste difererente.

ciolocaa141

#3 Mesaj de ciolocaa141 »

Calculam contributiile in excel aplicand procentele la brutul fiecarei grupe. Diferentele din rotunjiri le repartizam pe anumite grupe. Problema e ca nu se uita nimeni la o diferenta de 2 lei in plus la o grupa si 2 lei in minus la alta, ci de diferente notabile. Per total suma contributiilor pe grupe este egala cu contributiile totale. La un brut de 90.000 lei apar diferente destul de mari intre grupe.

Administrator

#4 Mesaj de Administrator »

Daca nu ai salarii mari (la care sa intervina plafonarea pentru CAS sau CCI) sau concedii medicale pentru care baza de dalcul a CAS este diferita de brut, calculul este acelasi. Nu prea inteleg de unde anume iti apar diferentele.

ciolocaa141

#5 Mesaj de ciolocaa141 »

Dau un exemplu ca model. Am un fond de salarii de 12275 lei repartizat pe 3 grupe (am salarii cuprinse intre 1050-1400 brut/salariat, fara concedii medicale si fara plafonari). Diferentele de calcul intre excel si program sunt de +10,55 lei grupa 1 fata de real, -2,89 lei grupa 2 fata de real si -7,66 lei grupa 3 fata de real. Prin real ma refer la procentul aplicat in excel la brutul grupei. Diferentele intre grupe sunt si mai mari in cazul aplicarii procentelor la un brut de 90000 lei repartizat pe 30 de grupe. Daca diferentele ar fi mai mici, maxim 5 lei intre grupe (au fost si diferente de 20-30 lei) n-am mai storna nimic. Momentan, pt a evita numarul foarte mare de stornari am definit in configurare salarii ca toate contributiile societatii sa fie inregistrate prin articolul 645 = 4311. Daca avem control si vor sa vada analitic le aratam excelul. Nu e corect dar e sanatos ;))

Administrator

#6 Mesaj de Administrator »

Intr-adevar, programul folosea 2 zecimale pentru coeficientii de repartizare, fapt care putea duce la diferente din rotunjiri de calcul. Am modificat azi la 6 zecimale, deci ar trebui sa fie ok. Reinstaleaza si devalideaza/revalideaza statul.

ciolocaa141

#7 Mesaj de ciolocaa141 »

Multumesc foarte mult pentru ajutor. Merge perfect. Felicitari echipei Saga.

Închis