Multumim pentru lamuriri. Mesajul de atentionare m-a indus in eroare, din acest motiv am modificat cota in gestiuni.Administrator scrie:Nu are nicio relevanta daca la gestiunile global-valorice apare 20 sau 24. Programul stie ce sa faca.
tva 20%
Re: tva 20%
-
Buna ziua, am creat gestiuni noi pentru TVA 20%, acum am vazut ca se putea fara a crea, am lucrat pana acum pe gestiunile noi, m-am gandit sa modific conturile prin ecranul Intretinere Baza de Date-->Modificare conturi si sa duc astfel rulajul de pe conturile nou create pe cele vechi cu TVA 24%, dupa care sa sterg gestiunile nou create, respectiv conturile nou create, credeti ca e in regula asa?urechep212 scrie:Buna ziua, stiu ca s-a explicat cum se configureaza programul in cazul modificarii TVA, dar nu stiu cum sa procedez, am mai multe gestiuni(magazine) evaluate global valoric la pret de vanzare, fiecare magazin are in momentul de fata cate 2 gestiuni logice cu 24%, respectiv 9%, nu stiu daca acum ar trebui sa creez alte analitice pentru fiecare gestiune cu tva 24% si sa transfer prin articole contabile stocul de marfa de pe analiticul cu 24% pe analiticul cu 20% sau daca e suficient sa modific in fisiere gestiuni cota de TVA, bineinteles si sa fac articolele contabile prin care se modifica TVA si adaosul?
Daca modific pur si simplu in fisiere gestiuni,
1. Ce se intampla daca trebuie sa intregistrez o factura din decembrie cu 24%?
2. Ce se intampla daca suntem nevoiti sa devalidam luna decembrie, nu dereglam nimic?
Multumesc!
Multumesc!
ar trebui sa mearga.
faceti o salvare a bazei de date a firmei.
apoi faceti ce ati scris. daca nu e ok restaurati arhiva salvata.
faceti o salvare a bazei de date a firmei.
apoi faceti ce ati scris. daca nu e ok restaurati arhiva salvata.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
mai doresc o lamurire:
nu am facut inca reglarea lui 4428 cu 378 , deoarece mai am niste clarificari cu niste facturi lipsa pe luna decembrie , cu soldurile la furnizori si implicit cu stocul de marfa de la sf anului . Pot sa lucrez la intrari si iesiri pe 2016 fara sa se bulverseze ceva si intre timp sa fac reglarea diferentei de tva neexigibil atunci cand e totul clar cu stocul la dec., introducand nota contabila cu data de 01.01.2016?
va rog mult
nu am facut inca reglarea lui 4428 cu 378 , deoarece mai am niste clarificari cu niste facturi lipsa pe luna decembrie , cu soldurile la furnizori si implicit cu stocul de marfa de la sf anului . Pot sa lucrez la intrari si iesiri pe 2016 fara sa se bulverseze ceva si intre timp sa fac reglarea diferentei de tva neexigibil atunci cand e totul clar cu stocul la dec., introducand nota contabila cu data de 01.01.2016?
va rog mult
Buna seara,
Am acutalizat astazi ultima varianta 461, am modificat procentul si la gestiunile global valorice dar la intrari nu calculeaza TVA neexigibil 4428 ( apare 0) in schimb mareste adaosul, nu pot sa-mi dau seama ce n-am facut bine.
Daca ma poate ajuta cineva?
Multumesc !
Am acutalizat astazi ultima varianta 461, am modificat procentul si la gestiunile global valorice dar la intrari nu calculeaza TVA neexigibil 4428 ( apare 0) in schimb mareste adaosul, nu pot sa-mi dau seama ce n-am facut bine.
Daca ma poate ajuta cineva?
Multumesc !
Ce procent de tva la pentru gestiunea respectivă în ecranul gestiuni?
-
mai doresc o lamurire:
va rog mult
pot?
va rog mult
pot?
Pentru SeptimiuV
balazse scrie:Dar daca tot suntem la acest subiect, s-ar putea implementa ca daca setezi astfel data la intrare sa nu iti mai treaca anul 2016, ci automat 2015, precum daca vrei sa salvezi orice document (inclusiv factura) pe o perioada posterioara sa te avertizeze. Ce zici?
Am primit cu data de 04.01.2016 o factura emisa cu data de 04.01.2016 de la RDS , dar contine 2 cote de TVA:
-20% pt.servicii telefonie luna 01.2016
-24% pt.servicii telefonie luna 12.2015.
Este corect??
Cum inregistrez in SAGA in luna 01.2016??
Multumesc.
-20% pt.servicii telefonie luna 01.2016
-24% pt.servicii telefonie luna 12.2015.
Este corect??
Cum inregistrez in SAGA in luna 01.2016??
Multumesc.
Alegi la an 2015, introduci poziția cu 24.
Schimbi anul și introduci poziția cu 20.
Schimbi anul și introduci poziția cu 20.