case de marcat
case de marcat
Pot avea doua case de marcat la acelasi punct de lucru?
-
Re: case de marcat
Buna seara, daca o firma are doua case de marcat si la sfarsit de luna imi aduce z-urile cum le inregistez? Ce pasi trebuie sa fac pentru a introduce corect incasarile? Folosesc SagaC, global valoric.
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
-
Multumesc frumos Balazse dar nu ma lamureste ori sunt batuta-n cap,
stiu ca pentru raport Z se creaza un client 5311, asta pentru o casa de marcat, dar daca sunt doua case de marcat creez analitic?

Eu am doua case de marcat pe acelasi punct de lucru. Va dau un exemplu, poate va ajuta, desi situatia noastra e diferita ( avem gestiune cantitativ valorica si folosim MarketLine).
Seara se transfera (la iesiri , pe tipul B) toata vanzarea de la cele doua case pe clientul fictiv Vanzare Mixta (4111.xxxxx). Validez iesirea , apas incasare si atribui valorile corespunzatoare fiecarui bon in parte de ex: pt primul raport Z(cu nr. 1234) sa zicem ca avem incasare 100 de lei numerar , apas incasare si trec data de pe Z , contul 5311 , valoare 100 , nr. document incasare 1234 (nr. Z). Apoi, apas din nou incasare pt raportul Z cu nr.5678, trecem nr-Z contul 5311 valoare 200 , nr. document incasare :5678. Daca este si incasare cu card sau tichete de masa pasii sunt aceiasi , doar ca schimbati contul , treceti contul corezpunzator fiecarui tip de incasare.
Diferenta intre cele doua cazuri este ca in partea de detalii la mine (cantitativ valoric) iesirea este pe tipul marfuri pe cand dvs. veti opera pe nedefinit marfa cu tva 9 % pe pozitia 2 marfa cu tva 20% si veti opera cate o iesire pentru fiecare raport Z in parte , apoi urmati pasii descrisi mai sus .
Eu asa procedez.Sper sa va ajute exemplul meu
Seara se transfera (la iesiri , pe tipul B) toata vanzarea de la cele doua case pe clientul fictiv Vanzare Mixta (4111.xxxxx). Validez iesirea , apas incasare si atribui valorile corespunzatoare fiecarui bon in parte de ex: pt primul raport Z(cu nr. 1234) sa zicem ca avem incasare 100 de lei numerar , apas incasare si trec data de pe Z , contul 5311 , valoare 100 , nr. document incasare 1234 (nr. Z). Apoi, apas din nou incasare pt raportul Z cu nr.5678, trecem nr-Z contul 5311 valoare 200 , nr. document incasare :5678. Daca este si incasare cu card sau tichete de masa pasii sunt aceiasi , doar ca schimbati contul , treceti contul corezpunzator fiecarui tip de incasare.
Diferenta intre cele doua cazuri este ca in partea de detalii la mine (cantitativ valoric) iesirea este pe tipul marfuri pe cand dvs. veti opera pe nedefinit marfa cu tva 9 % pe pozitia 2 marfa cu tva 20% si veti opera cate o iesire pentru fiecare raport Z in parte , apoi urmati pasii descrisi mai sus .
Eu asa procedez.Sper sa va ajute exemplul meu

Pentru ZamfirC419
Exemplul oferit de MarcuI656 cred ca este suficient, adica in loc de 5311 poti utiliza 4111.xxxxx, deoarece poate cu timpul vei incasa si prin alte metode decat numerar.
Pentru fiecare casa de marcat poti crea cate un client fictiv.
Exemplul oferit de MarcuI656 cred ca este suficient, adica in loc de 5311 poti utiliza 4111.xxxxx, deoarece poate cu timpul vei incasa si prin alte metode decat numerar.
Pentru fiecare casa de marcat poti crea cate un client fictiv.
-
Va multumesc din suflet, o zi frumoasa va doresc!
de la 01.10 cum inregistram z-urile in saga c? global-valoric zic. In declaratia 394 nu identifica clientul creat (raportul z) si-mi spune eroare de cod fiscal
Pai in D.394 nici nu iti preia raportul Z daca lucrezi corect, adica la "tip" alegi "B".
Deja ai incercat sa generezi o declaratie pe luna octombrie 2016?
Deja ai incercat sa generezi o declaratie pe luna octombrie 2016?