Buna,
Iar am probleme si as dori ajutorul vostru:
A.Se presteaza in trim.IV, in baza unui contract, servicii de dirigentie de santier acceptate de beneficiar in 31.12.2015 pe baza raportului de lucru dar se factureaza in 10.01.2016 cf.prevederilor contractuale.
1.Ce cota de TVA se aplica??
2.Cum inregistrez serviciile prestate in contabilitate in anul 2015(perioada de prestare servicii) si in anul 2016 (emitere factura).
Societatea este platitoare de TVA la incasare si platitoare de impozit pe profit.
3.Dar in decontul de TVA?
B.Se presteaza in trim.IV, in baza unui contract de comision, servicii acceptate de beneficiar in 10.01.2016.
Aici cum procedez?
Restul conditiilor sunt la fel ca si in primul caz.
Multumesc.
Servicii prestate in 2015 si facturate in 2016
- fagarasa176
Re: Servicii prestate in 2015 si facturate in 2016
A.1. Cota de TVA conform legii
A.2. Constituitie venitul prin NC prin 418
A.3 Se inregistreaza in decontul de tva la data exigibilitatii taxei
Cititi si ART. 282 - Exigibilitatea pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii
A.2. Constituitie venitul prin NC prin 418
A.3 Se inregistreaza in decontul de tva la data exigibilitatii taxei
Cititi si ART. 282 - Exigibilitatea pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Re: Servicii prestate in 2015 si facturate in 2016
Multumesc de raspuns.M-am descurcat dar nu pana la capat.
A.1. Cota de TVA conform legii-ma incadrez la art.281 al.7, este un raport de lucru acceptat de beneficiar cu data de 31.12.2015, deci se factureaza in luna 01.2016 cu 24%.
Dar mai departe nu ma descurc.
A.2. Constituitie venitul prin NC prin 418 -TVA neexigibila nu o inregistrez, sau daca Da, cum fac inregistrarea???
A.3 Se inregistreaza in decontul de TVA la data exigibilitatii taxei -ma incadrez la art.282 al.3, firma aplica TVA la incasare, exigibilitatea intervine la data incasarii facturii.Pana in prezent nu s-a incasat factura.
Deci in decontul de TVA af.lunii 12.2015 in cazul de mai sus mai operez ceva?? Ma refer la Cap. "Informatii privind TVA neexigibila sau nedeductibila", randul A.
Daca operez cu NC prin program oricum nu apare in Jurnalul de vanzari nici macar la TVA neexigibila.
Cum sa fac???
A.1. Cota de TVA conform legii-ma incadrez la art.281 al.7, este un raport de lucru acceptat de beneficiar cu data de 31.12.2015, deci se factureaza in luna 01.2016 cu 24%.
Dar mai departe nu ma descurc.
A.2. Constituitie venitul prin NC prin 418 -TVA neexigibila nu o inregistrez, sau daca Da, cum fac inregistrarea???
A.3 Se inregistreaza in decontul de TVA la data exigibilitatii taxei -ma incadrez la art.282 al.3, firma aplica TVA la incasare, exigibilitatea intervine la data incasarii facturii.Pana in prezent nu s-a incasat factura.
Deci in decontul de TVA af.lunii 12.2015 in cazul de mai sus mai operez ceva?? Ma refer la Cap. "Informatii privind TVA neexigibila sau nedeductibila", randul A.
Daca operez cu NC prin program oricum nu apare in Jurnalul de vanzari nici macar la TVA neexigibila.
Cum sa fac???