Completare Registru Inventar
Completare Registru Inventar
La completarea Registrului Inventar, se trec si mijloacele, obiectele obtinute prin contract de comodat?
Daca am obiecte gen scaune, rafturi, etc, pentru care nu am nici un fel de document, factura, le pot trece in Registrul Inventar? Daca da, cum?
Si nu inteleg, cu inventarierarea marfurilor la pret de achizitie? In raportul de gestiune in Saga apare stocul la pret de vanzare.
Daca am obiecte gen scaune, rafturi, etc, pentru care nu am nici un fel de document, factura, le pot trece in Registrul Inventar? Daca da, cum?
Si nu inteleg, cu inventarierarea marfurilor la pret de achizitie? In raportul de gestiune in Saga apare stocul la pret de vanzare.
Re: Completare Registru Inventar
Bunurile prin contract de comodat nu sunt proprietatea ta, ca urmare nu le poti considera mijloace fixe sau ob de inventar.
Daca nu ai document de achizitie pe ele la fel nu sunt proprietatea ta.
Daca nu ai document de achizitie pe ele la fel nu sunt proprietatea ta.
Multumesc
Si eu am aceeasi situatie.
Avem contract de comodat din 2003 intre firma si un angajat propriu pentru echipamente(utilaje mici)cu care lucreaza angajatii.
Eu am trecut pe o lista de inventariere separat, in dosarul de inventariere.Dar in contabilitate nici eu nu am.
Este ok asa?
Am citit undeva ca nu se trec in listele de inventariere dar in contabilitate trebuie inregistrat in conturile 803.
Dar sunt din 2003 si pana acum nu a fost inreg in contabilitate, eu la ce valoare pot inregistra?
Cum sa procedez?
Multumesc!
Avem contract de comodat din 2003 intre firma si un angajat propriu pentru echipamente(utilaje mici)cu care lucreaza angajatii.
Eu am trecut pe o lista de inventariere separat, in dosarul de inventariere.Dar in contabilitate nici eu nu am.
Este ok asa?
Am citit undeva ca nu se trec in listele de inventariere dar in contabilitate trebuie inregistrat in conturile 803.
Dar sunt din 2003 si pana acum nu a fost inreg in contabilitate, eu la ce valoare pot inregistra?
Cum sa procedez?
Multumesc!
Nu ma poate ajuta nimeni?
M-am lamurit cu o parte:ca trebuie trecut pe o lista de inventariere separata.Dar nu stiu daca trebuie inregistrat pe conturile 8?
Sai daca da cum inregistrez in saga, si pe ce conturi?
Multumesc!
M-am lamurit cu o parte:ca trebuie trecut pe o lista de inventariere separata.Dar nu stiu daca trebuie inregistrat pe conturile 8?
Sai daca da cum inregistrez in saga, si pe ce conturi?
Multumesc!
Daca discutam de Saga PS, doar tii evidenta separat intr-un tabel si atat.
Scuze, cred ca nu am intrebat unde trebuia. Este vorba de Saga C.
8033 Bunuri in pastrare (vezi "fisiere" -> "tipuri de articole/servicii").
Multumesc.
Si in saga unde se inregistreaza pe contul 803? Si este un contract din 2003, cu ce pret inregistrez?
Si in saga unde se inregistreaza pe contul 803? Si este un contract din 2003, cu ce pret inregistrez?
Prin articole contabile. Pe cont corespondent 999.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc.Am citit ca trebuie inregistrat la valoarea justa.Daca cer acum in 2016 o oferta de pret pt acele obiecte de inventar , oare pot inregistra cu acel pret?
Din 2003 pana in 2015 nu s-a casat (stricat) nimic ?
Eu cred ca trebuie sa le inregistrati doar care le mai aveti in folosinta.
Eu cred ca trebuie sa le inregistrati doar care le mai aveti in folosinta.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Le am in folosinta.Le folosim.