Trecere la TVA de 20%
Trecere la TVA de 20%
Buna ziua,
sunt platitor de TVA la incasare,folosesc Saga PS.
Ce fac cu facturile emise in 2015 si incasate partial sau neincasate ? Raman pe vechiul TVA sau trebuie sa le anulez(stornez) si sa emit o noua factura?
Vom primi o actualizare a programului Saga cu noul TVA ?
La ce alte detalii trebuie sa fim atenti odata cu schimbarea TVA-ului pt facturile emise in 2015 dar incasate partial sau neincasate?
Multumesc anticipat pentru ajutor,
Eugen
sunt platitor de TVA la incasare,folosesc Saga PS.
Ce fac cu facturile emise in 2015 si incasate partial sau neincasate ? Raman pe vechiul TVA sau trebuie sa le anulez(stornez) si sa emit o noua factura?
Vom primi o actualizare a programului Saga cu noul TVA ?
La ce alte detalii trebuie sa fim atenti odata cu schimbarea TVA-ului pt facturile emise in 2015 dar incasate partial sau neincasate?
Multumesc anticipat pentru ajutor,
Eugen
Re: Trecere la TVA de 20%
De ce sa anulezi facturile emise in 2015? Acelea raman asa.
Deja a aparut versiunea noua (mai verifica din cand in cand e-mail-ul sau pagina principala):
Facturile emise/primite pe 2016 sa fie cu 20% in loc de 24%.
Deja a aparut versiunea noua (mai verifica din cand in cand e-mail-ul sau pagina principala):
http://www.sagasoft.ro/actualizari.php? ... =SAGA%20PSver 3.0.252 din 16.12.2015
3. Au fost introduse procedurile necesare pentru trecerea la noua cota de TVA de la 01.01.2016.
Facturile emise/primite pe 2016 sa fie cu 20% in loc de 24%.
-
buna ziua,cum pot schimba in program tva-ul de la 24 la 20%,ca atunci cand dau ctrl-t sa calculeze corect?
multumesc
ps abonamentul mi-a expirat....
multumesc
ps abonamentul mi-a expirat....

Plătește licența și fă actualizarea.
-
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu doua probleme:
1. Am actualizat Saga PS de la ver 3.0.251 direct la 253; voi avea ceva probleme de utilizare, in special pe partea de trecere la TVA 20%?
2. In lista de modificari la ver. 252 (versiunea peste care am sarit la actualizari) apare la pct. 3
Precizez acum am ver. 253 si nu cred ca mai pot reveni la 252...
Multumesc!
Va rog sa ma ajutati cu doua probleme:
1. Am actualizat Saga PS de la ver 3.0.251 direct la 253; voi avea ceva probleme de utilizare, in special pe partea de trecere la TVA 20%?
2. In lista de modificari la ver. 252 (versiunea peste care am sarit la actualizari) apare la pct. 3
Ce inseamna asta dpdv al utilizatorului? Este necesar sa fac ceva, sau doar schimb cota TVA in ecranele de intrari/iesiri?3. Au fost introduse procedurile necesare pentru trecerea la noua cota de TVA de la 01.01.2016.
Precizez acum am ver. 253 si nu cred ca mai pot reveni la 252...
Multumesc!
Lucrati normal. nu va afecteaza cu nimic..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Multumesc, Herganiec!
Dar ce vrea sa spuna colegul de mai jos cu Ctrl-t
Dar ce vrea sa spuna colegul de mai jos cu Ctrl-t

stancovicic scrie:cum pot schimba in program tva-ul de la 24 la 20%,ca atunci cand dau ctrl-t sa calculeze corect?
cand faceti o receptie la intrari, completand partea de jos pe articole, puneti cantitatea din factura apoi completati valoarea(fara TVA) si apasati <CRTL+T> respectiva valoare se va schimba si se va calcula cu TVA.
Va ajuta sa nu adunati manual la fiecare pozitie valoarea +TVA.
sau mai simplu cand sunteti pe intrari apasati <F1> se deschide pagina de ajutor si cititi ultimele randuri cu albastru de jos.
Va ajuta sa nu adunati manual la fiecare pozitie valoarea +TVA.
sau mai simplu cand sunteti pe intrari apasati <F1> se deschide pagina de ajutor si cititi ultimele randuri cu albastru de jos.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Eu am SagaPS fara partea de stocuri... si poate de aceea nu inteleg raspunsul dvs.
Iar in help la Intrari, ultimele randuri albastre de jos sunt:
Iar in help la Intrari, ultimele randuri albastre de jos sunt:
Multumesc!Vezi şi:
Introducere facturi primite de la neplatitori de TVA
Introducere date la firmele neplătitoare de TVA
Operare cu cod de bare.
da apasa pe ele si citeste.
-
Aha, acum am inteles, este situatia PFA neplatitori de TVA
Nu e cazul meu...
Multumesc mult!

Nu e cazul meu...
Multumesc mult!