lamurire

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ungureanua

lamurire

#1 Mesaj de ungureanua »

am preluat o firma cu balanta(sintetica) pe noiembrie,pe decembrie toate bune pana la plati,cele pe decembrie sunt ok pt ca le coreleaza la factura,insa clienti/furnizori din lunile trecute imi da suma nula,am incercat sa trec soldurile la 30,11,2015 pe analitic insa tot asa,suma nula la plata.in situatie clienti/furnizori ar fi ok,soldurile sunt bune...dar cum rezolv cu platile ???cu tvai/p???

cernatv

Re: lamurire

#2 Mesaj de cernatv »

Analiticele la furnizori/clienti le-ai preluat prin ''Intrari/Iesiri''? Asa cum e descris in Help?
Daca da, verifica la Situatie furnizori (clienti) ca soldul din coloana neachiat final sa fie acelasi cu cel din coloana neachitat la zi.

ungureanua

#3 Mesaj de ungureanua »

nu le-am preluat,le-am facut manual(dupa extrasele de la furnizori)....si la plata aceeasi problema...neavand factura nu-mi preia suma,desi soldurile sunt ok pe situatii....pe neachitat final,doar ca nu le preia nici in banca nici in casa....le vede si atat.....!!alta solutie???

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Pentru UngureanuA
Desi am recitit cele postate de cateva ori, nu am inteles ce ai facut (din pacate inteleg mai greu unele lucruri).
Ai preluat o firma incepand cu 01.11.2015, dar ai primit o balanta doar pe sintetic, ca urmare nu stii componenta analitica la 401/4111.
In acest caz trebuie sa soliciti o situatie din care reiese soldurile pe fiecare partener.
Daca nu ai cum sa faci rost atunci creezi cate un furnizor/client cu denumire "Sold 31.10.2015" si introduci acolo soldurile, precum introduci o inregistrare (sau doua daca ai facturi in sold atat cu "TVAi" cat si fara) si la "intrari"/"iesiri" cu acele valori.
Atentie mare la introducerea facturilor in sold cu "TVAi", adica suma TVA-ului pentru acele facturi sa fie identice cu cele din 4428.TP si 4428. TI, precum verifica si ce suma ai la neexigibil la ultimul decont depus anterior 01.11.2015.

Scrie răspuns