inregistrare lipsa gestiune PS
inregistrare lipsa gestiune PS
Daca ma poate ajuta cineva : in urma ultimului inventar la o Intreprindere individuala, platitoare de tva,s-a stabilit o lipsa de 9300 lei.Cum pot sa inregistrez aceasta lipsa in gestiune? Am incercat sa inregistrez la iesiri, am selectat tip A (aviz),ca altceva...ce? , dar la tip operatie nu pot sa aleg decat 007 (venituri din activitate ). Sa fac inregistrarea pe iesiri cu minus? Care ar fi cea mai legala inregistrare ?Multumesc.
Re: inregistrare lipsa gestiune PS
Pe ieșiri de tip aviz sau pe intrări cu aviz dar negativ. Pe client/furnizor fictiv.
Nu intră la cheltuieli deductibile neexistând plată și nici la venituri impozabile. Ajustarea cheltuielii deductibile se va face manual, la depunerea D200 unde veți ține seama de minus și veți diminua cheltuiala deductibilă cu valoarea minusului. Minusul se stabilește în cost de achiziție nu de vânzare.
Nu intră la cheltuieli deductibile neexistând plată și nici la venituri impozabile. Ajustarea cheltuielii deductibile se va face manual, la depunerea D200 unde veți ține seama de minus și veți diminua cheltuiala deductibilă cu valoarea minusului. Minusul se stabilește în cost de achiziție nu de vânzare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc, dar trebuie sa colectez, sa declar si sa platesc TVA la suma respectiva?
Trebuie ajusta TVA dedus. Ajustarea se reflectă direct în decont prin diminuarea sumei de la rd.28 cu suma ajustată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.