Inregistrare client!
Inregistrare client!
Buna ziua, stimati colegi am preluat o societate din 01.01.2015 , acum la inchidere de an verificand clientii observ o diferenta intre mine si situatia tinuta de patroana firmei.Ea sustine ca cei 4000 lei ( diferenta) ii are de incasat.Am cerut si de la client o fisa si soldul final concide cu soldul patroanei,deci eu am mai putin cu 4000 lei.Am verificat si direfenta vine din preluare ,cum pot inregistra aceasta suma la sf de an ? Nu vreau sa verific din urma sa vad ce factura lipseste ,pentru ca sunt 8 ani de activitate.
Re: Inregistrare client!
Ca artifiticiu neortodox, dar rapid: înregistrează cu tip B suma pe acel client și cu tva 0.
Multumesc, rapid a fost! Weekend minunat!
-
E bine de retinut artificiul! Mersi.
De ce de tip "B"? Se poate inregistra si ca si o factura normala, oricum la validarea unei facturi anteriore inceperii utilizarii programului nu se genereaza nota contabila la "intrari"/"iesiri"
Pentru GarbaceaB
Data viitoare cand faci o preluare atunci verifica sa bata soldul la 401(404)/4111 cu cele de la situatie furnizori/clienti.
Pentru GarbaceaB
Data viitoare cand faci o preluare atunci verifica sa bata soldul la 401(404)/4111 cu cele de la situatie furnizori/clienti.
Deci, eu inregistrez factura cu data de 31.12.2014? la iesiri fara bifa? Asa am facut si la sold client tot cu diferenta apare .O sa verific , o sa fiu mai atenta la preluare firma !
Exact. Daca factura nu era cu "TVA la incasare" atunci nu pui bifa la "TVAi".
Aceasta inregistrare la "iesiri" il faci doar daca in sold 4111.xxxxx ai avut de exemplu 15.000, iar tu ai introdus la "iesiri" doar 11.000. Daca nu aceasta este problema, atunci trebuie verificat cum a fost contabilizat gresit anterior preluarii.
Din pacate trebuie sa faci o verificare exacta de unde provine diferenta.
Aceasta inregistrare la "iesiri" il faci doar daca in sold 4111.xxxxx ai avut de exemplu 15.000, iar tu ai introdus la "iesiri" doar 11.000. Daca nu aceasta este problema, atunci trebuie verificat cum a fost contabilizat gresit anterior preluarii.
Din pacate trebuie sa faci o verificare exacta de unde provine diferenta.