Buna ziua,ma confrunt cu urmatoarele probleme,pana acum nu le am mai intalnit deloc si nu stiu cum sa le dau de cap:
1. In jurnalul de cumparari imi apare o factura la achizitii neimpozabile si nu o preia si in decont.
2. Contul 401 din balanta nu imi da cu fisa 401
Va rog frumos cine s-a mai cofruntat q asemenea prbl si ma poate ajuta si pe mine.
O zi frumoasa sa aveti
300
Re: 300
1. Probabil e factură dintr-o lună precedentă la care s-a completat data facturii ca fiind din acea lună, La neimpozabile nu există rubrică în decontul de TVA pe care să o ducă
2. Suma analiticelor nu corespunde cu sinteticul? Înseamnă că aveți operații în sintetic sau la preluarea balanței există sume preluate în sintetic. Sau - comparați situația furnizorilor cu balanța și nu aveți egalitate? Aveți în vedere că în situația furnizorilor pot exista sume ce în balanță se regăsesc în 404 sau 462 de exemplu nu doar în 401.
2. Suma analiticelor nu corespunde cu sinteticul? Înseamnă că aveți operații în sintetic sau la preluarea balanței există sume preluate în sintetic. Sau - comparați situația furnizorilor cu balanța și nu aveți egalitate? Aveți în vedere că în situația furnizorilor pot exista sume ce în balanță se regăsesc în 404 sau 462 de exemplu nu doar în 401.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Nu am egalitate intre ba lanta si fisa,dupa ce am adunat 401 si 404 nu imi da fisa cu balanta,nu mi s a mai intamplat.....
Pffff si la decont am o factura fara tva in decembrie care in jurnalul de cump imi apare la neimpozabile si ar fi trebuit sa apara si in decont..ce ma sfatuiti?m am zapacit de tot....
Pffff si la decont am o factura fara tva in decembrie care in jurnalul de cump imi apare la neimpozabile si ar fi trebuit sa apara si in decont..ce ma sfatuiti?m am zapacit de tot....
-
In 462 nu am sold.....
nush cum ss procedez....

V-am explicat de ce nu aveți egalitate. Verificați înregistrările făcute în fișa lui 401. Cele operate în sintetic sunt evidențiate în fișă.
V-am explicat și cu factura. Recitiți cu atenție ce v-am scris.
V-am explicat și cu factura. Recitiți cu atenție ce v-am scris.
-
Mă scuzați ca va mai întreb;eu acea factură am primito în decembrie;ea fiind din iunie fara tva;am înregistrato în dec iar la dată doc am pus iunie,din această cauza să nu o preia?și ar fi corect să las decontul asa deși nu da cu jurnalul de cump la neimp?va multumsc din suflet
Da, v-am explicat și de ce: nu există rubrică de regularizări achiziții neimpozabile în decont. Nu are pe rubrică de regularizări să o treacă.
-
va multumesc din suflet pentru ajutor.sa aveti o zi frumoasa