Plata bilet avion colaborator

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
popag361

Plata bilet avion colaborator

#1 Mesaj de popag361 »

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: am platit un bilet de avion dus-intors pentru o persoana care nu are nici o legatura cu firma platitoare (nici angajat, nici salariat), este doar un colaborator pe care l-am trimis in prospectie de marketing (altfel spus, sa gaseasca clienti), dar a carui deplasare nu s-a finalizat.
Intrebarea mea este: cum inregistrez eu aceasta cheltuiala cu biletul de avion? Ce documente ar trebui sa intocmesc pentru persoana care a plecat "in interes de servici", dar care practic nu are nici un statut in cadrul societatii.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

herganiec

Re: Plata bilet avion colaborator

#2 Mesaj de herganiec »

faci decont pe un angajat ?
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

popag361

#3 Mesaj de popag361 »

Nu este angajat, nici asociat, nu are nici o legatura cu firma, este doar un colaborator....fara contract

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

pai asta va intrebam, de ce nu faceti pe un angajat? si gata.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”

popag361

#5 Mesaj de popag361 »

Nu pot sa fac asta, deoarece pe biletul de avion si e plata electronica este trecut numele colaboratorului.
Eu ma gandeam la un contract de comision din vanzari, astfel incat sa stabilesc ca ii platesc un comision de 10% din valoarea eventualului contract pe care il va incheia cu potentialul client.
Ce ziceti, ar fi o solutie?

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

eventual protocol, cheltuiala fara a fi deductibil la calculul impozitului pe profit.

Scrie răspuns