imobilizari
imobilizari
Folosesc saga c din 01.01.08 , dupa introducerea datelor pentru imobilizari amortizarea aferenta unei luni s-a inregistrat in momentul validarii lunii decembrie 2007 , de asemenea la inchidere conturi cheltuieli apare suma la : 121=6811. De ce se intampla asta ? Multumesc pentru raspuns.
In ecranul de inchidere luna ai optiunea Calculare si inregistrare amortizare sau ceva de genul asta, a treia optiune de sus in jos. Trebuie validata si apoi te uiti in NC aferenta acelei optiuni. LA inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli, a patra optiune de sus in jos, iti va inchide contul de cheltuieli cu amortizarea prin preluarea sumei in contul 121.
Conturile de cheltuieli se inchid prin inregistrarea 121=6...., iar cele de venituri se inchid prin 7...=121. Conturile de venituri si de cheltuieli la sfarsitul lunii vor fi soldate (fara sold; cu sold egal cu zero).
Conturile de cheltuieli se inchid prin inregistrarea 121=6...., iar cele de venituri se inchid prin 7...=121. Conturile de venituri si de cheltuieli la sfarsitul lunii vor fi soldate (fara sold; cu sold egal cu zero).
imobilizari
multumesc de raspuns dar nu la asta m-am referit.Asa am procedat dar intrabarea mea este ,de ce s-a inregistrat formula pe luna decembrie?
- danilevicis
imobilizari
Da, toate imobilizarile sunt intrate inainte de 01.01.08 si am introdus valoarea ramasa la fiecare. Intrebarea mea este de ce a calculat formula pe Decembrie 2007. 

Re: imobilizari
asa face programul la inchidere de luna daca gaseste mijloace fixe inainte de perioada de inchidere, genereaza automat nota contabila de amortizare.briscb scrie:Da, toate imobilizarile sunt intrate inainte de 01.01.08 si am introdus valoarea ramasa la fiecare. Intrebarea mea este de ce a calculat formula pe Decembrie 2007.
Pt ca lucrezi cu 01.01.2008, fa normal inchiderea pe 12.2007 cu generearea notelor la decembrie 2007, dupa care te duci la articole contabile si , cauti inchiderea(notele contabile) pe luna 12.2007 si pui sumele pe 0.
Din luna 01.2008 nu mai trebuie sa faci nimic ca vor fi ok asa cum le face programul.
Ultima oară modificat Dum Ian 27, 2008 1:30 pm de către herganiec, modificat 1 dată în total.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Daca incepi sa lucrezi cu ianuarie 2008, atunci dupa preluare balanta de verificare, inainte de a face alte operatii in program, da validare luna decembrie 2007. Apoi incepand cu ianuarie 2008, introduci si alte operatii, urmand ca la inchiderea lunii ianuarie 2008 sa iti apara corect inregistrate datele in baza de date a programului.
imobilizari
multumesc pentru raspuns, a fost foarte folositor.
-
Cum fac si eu sa "scap" din registru mijloacelor fixe (imi apare in continuare in lista) de un m.f. vandut ??? ca nu mai da cu balanta.
Eu am operat in felul urmator la vanzarea de auto :
am trecut din prg. la iesire m.f. din imobilizari
am facut nota cont. de mina privind descarcarea lui 2133 si 2813 !!!!
Eu am operat in felul urmator la vanzarea de auto :
am trecut din prg. la iesire m.f. din imobilizari
am facut nota cont. de mina privind descarcarea lui 2133 si 2813 !!!!
-
-
-
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea spetza:
Am preluat o societate ,iar in ct 2133 am sold debitor.
Autoturismul a fost platit in intregime.
Ce nota contabila se face lunar de mana prin articole contabile?
(65833=2133 cu total suma /48 luni).
Va multumesc mult !
Va multumesc mult !
-
Buna ziua!
Va multumesc mult !
Va multumesc mult !
-
Buna ziua!
Va multumesc mult !
Va multumesc mult !