greseala la stornare
-
greseala la stornare
va rog ajutati-ma.
am gresit luna trecuta cand am primit o facura storno de la funizor ,si acum la neachitat in dreptul facurii de intare imi apare " neachitat"= -7.57. acum luna e inchisa ...declaratiile depuse...toate platite. oare cum sa corectez? nu as vrea sa devalidez luna febr. si sa fac rectificative pt. toate pt. atat lucru. se poate? multumesc.
am gresit luna trecuta cand am primit o facura storno de la funizor ,si acum la neachitat in dreptul facurii de intare imi apare " neachitat"= -7.57. acum luna e inchisa ...declaratiile depuse...toate platite. oare cum sa corectez? nu as vrea sa devalidez luna febr. si sa fac rectificative pt. toate pt. atat lucru. se poate? multumesc.
Re: greseala la stornare
Repuneti corect situatia de dinaintea stornarii.
Mergeti pe factura primita (pe minus, care o aveti deja inregistrata cu minus), dati storno pe ea (cu data din luna urmatoare),salvati, validati. Va fi pe plus
Mergeti in Situatie furnizori si faceti manual reglarea acolo: va pozitionati pe furnizorul respectiv, alegeti eticheta FACTURI si faceti reglarea acolo.
Va intoarceti la INTRARI si adaugati o noua factura cu acelasi numar dar cu "b" (de data asta cu semnul minus), inainte de validarea acestei facturi apasati butonul "Reglare" care va apare deasupra ecranului de jos.
Mergeti pe factura primita (pe minus, care o aveti deja inregistrata cu minus), dati storno pe ea (cu data din luna urmatoare),salvati, validati. Va fi pe plus
Mergeti in Situatie furnizori si faceti manual reglarea acolo: va pozitionati pe furnizorul respectiv, alegeti eticheta FACTURI si faceti reglarea acolo.
Va intoarceti la INTRARI si adaugati o noua factura cu acelasi numar dar cu "b" (de data asta cu semnul minus), inainte de validarea acestei facturi apasati butonul "Reglare" care va apare deasupra ecranului de jos.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
patrucai ... va rog frumos... "aleg eticheta FACTURI" si cum fac reglarea acolo , ca nu mai stiu.
sau cum sa fac ca iar am stins o factura din dec mai mult cu o diferenta de cativa zeci de lei mai mult tot cu una din dec. acum e prea tarziu sa devalidez si sa repar... si s- a modificat si tva-ul. imi vine sa...
cine stie?
sau cum sa fac ca iar am stins o factura din dec mai mult cu o diferenta de cativa zeci de lei mai mult tot cu una din dec. acum e prea tarziu sa devalidez si sa repar... si s- a modificat si tva-ul. imi vine sa...
cine stie?
Facturile sunt cu "TVA la incasare"? Daca nu atunci mergi la "situatie furnizori" -> te pozitionezi pe partenerul in cauza si treci la facturi unde anulezi asocierea si il refaci.
Inainte de a face modificari fa o salvare de baza de date.
Inainte de a face modificari fa o salvare de baza de date.
-
Sunt cu tva la incasare. E o amarata de factura din alte zeci. Nu e o valoare mare dar daca devalidez si repar luna dec mi se modifica si decl 300 cu 32 lei. Soldul la furnizor e exact cu confirmarea.
-
mai am sanse...? 

Din pacate ar trebui vazut baza de date, deoarece asa ii mai complicat.
Fa o salvare de baza de date si incearca sa faci o plata cu minus utilizand contul 473.xx pe acea factura unde apare neachitat cu minus (cu luna ian 2016) si mai faci o plata din factura urmatoare pe plus cu aceeasi suma si acelasi cont (si aceeasi data).
Dar cum am zis deja trebuie vazut situatia efectiva.
Fa o salvare de baza de date si incearca sa faci o plata cu minus utilizand contul 473.xx pe acea factura unde apare neachitat cu minus (cu luna ian 2016) si mai faci o plata din factura urmatoare pe plus cu aceeasi suma si acelasi cont (si aceeasi data).
Dar cum am zis deja trebuie vazut situatia efectiva.
-
multumesc!!!!!!! a mers. Deocamdata nu vad ca s-a intamplat nimic rau, dar o sa verific amanuntit.
Buna seara , am urmatoarea situatie , luna august 18 factura de avans servicii cu tva incasare , o inregistrez 409=401 suma 42000, 4428.TP=401 suma 8400, in data de 20 aug se face plata 401=5121 suma 50400 si 4426=4428.TP suma 8400, urmatoarea luna sept se primesc o parte din bani inapoi 5121=409 suma 41500 fara nici un document , in octombrie primesc factura storno pe intreaga suma, dar cand sa operez stornarea imi spune ca trebuie reglata cu o factura pozitiva dar nu am ce selecta la reglare , imi apare doar factura de storno si atat , nu mai stiu ce nu fac bine sau ce nu am facut cu factura de storno cu tva la incasare , in jurnal ar trebuii sa-l duca numai partea incasata si nu toata suma si nu pot valida stornarea
va rog o explicatie ca nu mai inteleg nimic, multumesc

Fara sa o luati in nume personal:
1.
Inregistrarea initiala a facturii de avans primita:
409X = 401.analitic distinct (pentru exemplificare renuntam sa tratam si ce se intampla cu TVA-ul)
Plata facturii:
401.analiticdistinct = 5121
2.
Restituirea banilor din avansul primit:
5121 = 473.analiticdistinct
Primirea facturii PE MINUS pentru valoarea banilor primiti inapoi
minus 409X = minus 401.analitic distinct
Reglarea contului 409X:
473.analitic distinct = 409X pentru suma primita (aici includ in discutie si factura de storno primita)
Eronat - pasul 2 - la dvs a fost asa:
5121 = 409X
Unde v-ati mai intalnit cu o astfel de inregistrare contabila?
Retineti ca sumele aflate in 409X sunt sume NETE (nu contin TVA) iar dvs. inregistrati suma bruta primita prin banca.
NU FOLOSITI NICIODATA INREGISTRAREA 5121 = 409X si nici cealalta: 409X = 5121
1.
Inregistrarea initiala a facturii de avans primita:
409X = 401.analitic distinct (pentru exemplificare renuntam sa tratam si ce se intampla cu TVA-ul)
Plata facturii:
401.analiticdistinct = 5121
2.
Restituirea banilor din avansul primit:
5121 = 473.analiticdistinct
Primirea facturii PE MINUS pentru valoarea banilor primiti inapoi
minus 409X = minus 401.analitic distinct
Reglarea contului 409X:
473.analitic distinct = 409X pentru suma primita (aici includ in discutie si factura de storno primita)
Eronat - pasul 2 - la dvs a fost asa:
5121 = 409X
Unde v-ati mai intalnit cu o astfel de inregistrare contabila?
Retineti ca sumele aflate in 409X sunt sume NETE (nu contin TVA) iar dvs. inregistrati suma bruta primita prin banca.
NU FOLOSITI NICIODATA INREGISTRAREA 5121 = 409X si nici cealalta: 409X = 5121
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Multumesc de raspuns , fiind la inceput de drum mai primim si sfaturi de la alti contabili nu tocmai bune si cel cu 409 a fost asa , va multumesc de ajutor