Doresc sa stiu daca vreun coleg tine evidenta contab la o firma de intermediere in asigurari CAEN 6622. Daca da, va rog cateva lamuriri despre:
- se foloseste programul saga PS sau saga c.3.0
- ce oblicatii fiscale are societatea si ce obligatii fiscale are contabilul angajat
-cateva formule (monografie) contabila
ce declaratii face si la ce termen
Va rog, cine stie si doreste sa-mi dea si mie detaliile cerute ori sa ma indrume unde sa caut
Va multumesc
DESPRE O FIRMA MICRO srl CARE INTERMEDIAZA ASIGURARI
-
DESPRE O FIRMA MICRO srl CARE INTERMEDIAZA ASIGURARI
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.
Re: DESPRE O FIRMA MICRO srl CARE INTERMEDIAZA ASIGURARI
Dacă e societate comercială se folosește SAGA C contabilitatea fiind obligatoriu în partidă dublă.
Dacă e PFA sau II se poate ține fie în partidă simplă fie în dublă, dar e recomandat în simplă.
La PS nu e nevoie de monografie.
La SAGA C nu e o monografie specifică. Facturile emise sunt venituri din prestări servicii. Cheltuielile se înregistrează după natura lor.
Dacă e PFA sau II se poate ține fie în partidă simplă fie în dublă, dar e recomandat în simplă.
La PS nu e nevoie de monografie.
La SAGA C nu e o monografie specifică. Facturile emise sunt venituri din prestări servicii. Cheltuielile se înregistrează după natura lor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
multumesc.Ar mai fi vorba ca veniturile realizate din comisionul cedat de firma de asigurare, pe langa impz pe venit , s-ar mai calcula si 5,5% cota cass. Cum,cand si in ce declaratie se declara. Cumva in decl 100 trimestriala?
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.
De ce să se calculeze CASS pentru un SRL? Că m-ați făcut curios. Ce prevedere legală știți dumnevoastră să prevadă asta?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.