cheltuieli protocol saga PS neplătitor de tva

Chestiuni specifice programului SAGA PS
ilioiud97

cheltuieli protocol saga PS neplătitor de tva

#1 Mesaj de ilioiud97 »

Bună ziua, vă rog să mă ajutați și în această chestiune. Nu am găsit prea multe (=nimic) în help-ul programului.

Cum se înregistrează cheltuielile de protocol (neplătitor de tva, Saga PS)?

- în intrări, la tip operație, aleg "cheltuieli protocol"
- în detalii, ce se alege la tip articol? De exemplu, pentru apă plată, cafea etc. Fac un tip de articol "protocol" - dacă da, ce trebuie bifat în fereastra de definire a acestui tip de articol?
- tot în detalii, se alege ceva la "Nedeductibil"?

Mulțumesc.

tomac

Re: cheltuieli protocol saga PS neplătitor de tva

#2 Mesaj de tomac »

Poți culege pe nedefinit. Nu neapărat pe ceva tip anume, dar dacă e să alegi un tip poți alege alte materiale consumabile de exemplu ori să creezi un tip nou bifând la aprovizionabil și nestocat.
Este irelevant oricum. Pui însă pe tip de operație corespunzător - acela contează cel mai mult.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lunicm452

#3 Mesaj de lunicm452 »

Buna ziua,
Mentionez ca am saga PS pt un II neplatitor de TVA si ca nu am mai avut ch de protocol (dar as vrea sa am anul acesta :wink: )
Am citit in Codul Fiscal ca pot avea "cheltuieli de protocol în limita unei cote de 2% aplicată asupra profitului contabil la care se adaugă cheltuielile cu impozitul pe profit şi cheltuielile de protocol". Si, m-am incurcat...
Cum calculez baza asupra careia aplic cei 2%? Profitului contabil este venitul net pe anul 2015? cheltuielile cu impozitul pe profit sunt cele aferente anului 2015?
Va multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu e profit la PS. Atenție! Nici impozit pe profit.
Baza de calcul pentru stabilirea cheltuielilor de protocol deductibile este: diferența între venitul brut și cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol.
Puteți avea orice sumă cheltuită efectiv. Nu există un plafon al cheltuielilor că nu sunt plafonate în sensul că nu pot efectua mai mult de atât. Pot cheltui oricât pentru protocol, doar că doar o anumită sumă e și recunoscută ca fiind deductibilă fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lunicm452

#5 Mesaj de lunicm452 »

Va multumesc din nou!
Acum alta intrebare: noi, prin regulamentul intern si doc SSM ne obligam sa asiguram permanent angajatilor sapun, prosop hartie si hartie igienica. Acestea ce fel de cheltuieli sunt? Le inregistrez pe consumabile sau protocol?
Multumesc!

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

consumabile.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

lunicm452

#7 Mesaj de lunicm452 »

Multumesc!

Scrie răspuns