Intrebare scadenta
Intrebare scadenta
Buna ziua,
As dori sa stiu daca legal exista o perioada minima a scadentei unei facturi?
De ce intreb asta fiindca se introduce un client nou(nu se completeaza nr zile scadenta) si se emite o factura, la printare factura este emisa si scadenta in aceeasi zi. Se trimite produsul prin curier si se incaseaza ramburs peste x zile.
Dpdv juridic/legal are vreo importanta in acest caz numarul de zile scadente? Si se poate seta in saga un numar minim default de zile scadente, fiind peste mana sa completezi la zeci de clienti manual de fiecare data(plus se mai uita acest aspect)?
As dori sa stiu daca legal exista o perioada minima a scadentei unei facturi?
De ce intreb asta fiindca se introduce un client nou(nu se completeaza nr zile scadenta) si se emite o factura, la printare factura este emisa si scadenta in aceeasi zi. Se trimite produsul prin curier si se incaseaza ramburs peste x zile.
Dpdv juridic/legal are vreo importanta in acest caz numarul de zile scadente? Si se poate seta in saga un numar minim default de zile scadente, fiind peste mana sa completezi la zeci de clienti manual de fiecare data(plus se mai uita acest aspect)?
- fagarasa176
Re: Intrebare scadenta
Citeste Legea nr. 72/2013
Meniul Fisiere-->Furnizori-->Click pe furnizorul respectiv-->Modific-->Butonul "Detalii" (indreapta sus)-->Completati campul "Zile scadenta"
Meniul Fisiere-->Furnizori-->Click pe furnizorul respectiv-->Modific-->Butonul "Detalii" (indreapta sus)-->Completati campul "Zile scadenta"
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Stiti de ce s-a introdus atentionare la fiecare factura introdusa "Data scadenta calculata automat este...Inlocuim??"
Pot sa fac sa setez undeva sa dispara acea atentionare??
Sincer nu ma ajuta cu nimic, ba din contra mai trebuie sa mai dau un click pe NU la fiecare factura introdusa.
Si cu clientii si cu furnizorii se negociaza termenul de plata, termen de plata mentionat pe fiecare factura, deci introduc scadenta la fiecare factura cf.celor mentionate pe factura respectiva(deci nu pot sa introduc zile scadenta la Detalii furnizor sau client).
Multumesc.
Pot sa fac sa setez undeva sa dispara acea atentionare??
Sincer nu ma ajuta cu nimic, ba din contra mai trebuie sa mai dau un click pe NU la fiecare factura introdusa.
Si cu clientii si cu furnizorii se negociaza termenul de plata, termen de plata mentionat pe fiecare factura, deci introduc scadenta la fiecare factura cf.celor mentionate pe factura respectiva(deci nu pot sa introduc zile scadenta la Detalii furnizor sau client).
Multumesc.
- fagarasa176
Nu poate fi scoasa acea atentionare
Programul detecteaza ca in meniul furnizori/clienti l azile scadenta este zero de exemplu, iar d-vs la intrari/iesiri treceti o alta scadenta, din aceeasi cauza primiti atentionarea respectiva
Programul detecteaza ca in meniul furnizori/clienti l azile scadenta este zero de exemplu, iar d-vs la intrari/iesiri treceti o alta scadenta, din aceeasi cauza primiti atentionarea respectiva
daca zile de scadenta nu e completat adica e zero, programul sa nu atentioneze (inseamna ca nu intereseaza) si sa trec ce data scadentă doreste operatorul.
daca e completat ceva la zile scadenta atunci sa propuna data scadentei in intrari sau iesiri dupa caz.
asa era cel mai ok.
daca e completat ceva la zile scadenta atunci sa propuna data scadentei in intrari sau iesiri dupa caz.
asa era cel mai ok.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
La mine nu apare acel mesaj, chiar daca am completat "zile scadenta" cu 5, iar la iesiri am trecut marit scadenta cu 10 zile.
Cred ca am descoperit cand nu mai apare acea atentionare: am ascuns coloana"data document" si nu m-a mai atentionat, indiferent ce data am scris la scadenta.
Oare asa sa fie???
Oare asa sa fie???
Data document se foloseste doar in cazuri speciale.
Da, mi-a ramas activata coloana respectiva deoarece in luna decembrie am primit o factura din luna 10.2015 si am introdus-o utilizand si coloana respectiva, intocmind o noua decl.394 pe luna 10.2015.
- fagarasa176
O poti ascunde cu ajutorul butonului "<<"