concediu pentru cresterea copilului
-
concediu pentru cresterea copilului
Buna ziua, am urmatoarea problema: sunt in concediu pentru cresterea copilului pana in 13 martie (copilul implineste 2 ani pe 12.03). In 28.01.2016 am nascut cel de-al doilea copil, care este nascut inainte de termen si trebuie sa stau in spital. Cum procedez cu concediile?
Re: concediu pentru cresterea copilului
Cred că le plătește Agentia pentru Prestații Sociale.
-
Dupa ce expira concediul pt cresterea primului copil, pot sa intru direct in concediu pt cresterea celui de-al doilea, sau e necesar sa stau cele 42 de zile in concediu de maternitate? Presupun ca acum fiind inca in CCC, nu e necesar sa aduc concediu de maternitate. Am dreptate?
Al doilea CCC o să-l primești după cele 42 de zile, dar nu o să fi în concediu post-natal aceste zile, ci în primul CCC.
Cel puțin așa cred. Dar mai bine vorbești la Agenție.
Cel puțin așa cred. Dar mai bine vorbești la Agenție.
Pentru GradinaruV718
Conform noilor reglementari, nu trebuia se termina perioada de CCC cu o luna inainte si tatal sa intre in CCC?
Conform noilor reglementari, nu trebuia se termina perioada de CCC cu o luna inainte si tatal sa intre in CCC?
Dar poate că tatăl, în baza acelor reglementări tâmpite, a avut CCC pentru primul copil în prima lună după naștere.
Bineînțeles că l-a îngrijit mai bine decât mama, că doar așa au considerat o grămadă de papagali aflați "pe sus".
Bineînțeles că l-a îngrijit mai bine decât mama, că doar așa au considerat o grămadă de papagali aflați "pe sus".
-
Din cate am citit asa trebuia, sa intre si tatal in concediu, dar nu am fost informata in acest sens. Iar pe decizie nu scrie nimic. In situatia asta presupun ca trebuie sa iau concediu post-natal, pentru ca tatal nu poate intra in concediu.