Incetare contract de munca!

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
garbaceab

Incetare contract de munca!

#1 Mesaj de garbaceab »

Buna ziua, o salariata si-a dat demisia azi( demisia la zi) cum inegistrez in Revisal? cu ce articol? Patronul a semnat demisia la zi.Acum ,ea este angajata cu 4 ore/ zi ,din 23.11.2015 , Saga zice ca are dreptul la 3 zile de CO ( nu le-a luat ),patronul i a dat salariul azi ( salariu care ar fi trebuit sa l ia in 15 februarie).Patronul zice ca si cele 3 zile de CO in cazul asta sunt platite tinand cont ca azi suntem in 11.02 si ea a fost platita pana in 15.02.Ajutor...asa e? cum inregistrez in Saga ,care e ultima zi de lucru si ce articol ?Va rog muult!

herganiec

Re: Incetare contract de munca!

#2 Mesaj de herganiec »

daca azi inclusiv e ultima zi de lucru, completati la salariati pe pozitia respectivei data iesirii ziua de azi.
apoi megeti la <resgistru salariati> pe persoana respectiva, in dreapta la capat aproape aveti <stare curenta> alegeti incetat, iar langa selectati articolul cu care se incheie <Art.81 alin 8>
la data consemnarii (prima coloana) puneti data de azi.

asta e prima parte.
apoi mergeti si faceti statul de plata pe luna 02. Daca va spune ca are x zile de CO neefectuat faceti calculul x zile de COx norma pe zi (4ore parca ati scris) si aveti nr de ore de co care il completati la ORE CO la persoana respectiva. asa veti vedea restul de plata exact ca sa stiti cat i se cuvine..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

garbaceab

#3 Mesaj de garbaceab »

Va multumesc mult, a iesit totul ca la carte. Sanatate muulta!

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

:P
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

garbaceab

#5 Mesaj de garbaceab »

Acum problema, art 81 alin (8 ) zice asa: demisia salariatului fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca............

Patronul tuna si fulgera :x , el zice ..cum ? eu ? i am dat banii de concediu , i am acceptat demisia si tot eu sunt vinovat?
Salariata a semnat pe langa demisie si un act in care zice ca si -a primit banii de concediu, salariul aferent perioadei lucrate...si nu mai are pretentii ! In concluzie exista alt articol ? care sa nu "jigneasca " patronul?

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

atunci alegeti ce articol doriti de acolo. cu acordul partilor de exemplu.

ferenta

#7 Mesaj de ferenta »

Art.81, alin.7.Şi patronul semnează că renunţă la preavizul salariatei.Astfel, nu mai are motive să fulgere! :)
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

garbaceab

#8 Mesaj de garbaceab »

Multumesc,am facut deja cu acordul partilor.

olteanur983

#9 Mesaj de olteanur983 »

intrebare:pentru un tanar absolvent de facultate promotia 2015 care in noiembrie a avut un nr.de 3 zile raport contractual cu x angajator....se desface contractul de munca cu acordul partilor,ulterior in Decembrie se angajeaza din nou,noul angajator poate beneficia de subventii conform art.80 din legea 76/2002 actualizata 2014?!Daca "da"va rog o baza legala ....mentionez ca nu au trecut cele 12 luni in care se poate aplica pentru subventii

herganiec

#10 Mesaj de herganiec »

intrebati la somaj sau la ITM despre situatia dvs.

olteanur983

#11 Mesaj de olteanur983 »

la ITM inca nu am ajuns,dar la somaj dosarul a fost respins nu am intrat in posesia motivarii deciziei.....este un pic ciudata situatia.....dupa terminarea studiilor ai calitatea de tanar absolvent....daca lucrezi 3 zile si se inceteaza contractul....ce calitate mai ai? somer? tanar absolvent?eu banuiesc ca cele 12 luni sunt date ca termen de a aplica pentru subventie ori in lege nu am gasit nimic care sa faca referire la situatia expusa mai sus

maginap

#12 Mesaj de maginap »

cred ca nu mai beneficiaza de subventie deoarece a lucrat cateva zile. asta e.

olteanur983

#13 Mesaj de olteanur983 »

azi am fost la somaj,raspunsul a fost :"nu avem o baza legala prin care sa va refuzam dosarul pentru subventie,dar nu putem face nimic mai bine vorbiti la juridic" :shock: acum vedem pe luni ce rezolvam si la juridic :oops: acum in cel mai rau caz sper macar sa obtin o motivare scrisa...ceva ...sa pot contesta decizia :)))) uffff ma gandesc ce ar putea scrie in motivare in situatia in care nu aproba dosarul pentru subventie

cernatv

#14 Mesaj de cernatv »

Care-i faza reală cu cele 3 zile de angajare?
Că dacă spui tot, poate se găsește și o soluție.

olteanur983

#15 Mesaj de olteanur983 »

Nu este nici o faza.....Din cauza cele trei zile care apare lucrate la fostul angajator...angajator care nu a aplicat pentru subvenție, acum deși se afla în termenul celor 12 luni de la absolvire noului angator I se refuza dreptul pentru a aplica pentru aceste subvenții. Am cerut o baza legală pentru acest motiv și mi s-a spus ca nu există! !!!

Scrie răspuns