buna seara!imi puteti spune daca:
1. este legal sa cumpar de la un neplatitor de tva cu factura dar in loc de chitanta sa fie atasat bon fiscal?
2.daca introduc in program o factura de intrari de la un neplatitor de tva,introduc factura fara tva dar cand aleg contul il aleg pe cel aferent gestiunii 9% sau 24%in functie de produsele din factura.este corect asa sau trebuie sa creez o gestiune cu tva 0%?
tva
-
Re: tva
1.Dacă nu revindeți marfa respectivă ci este pentru consum intern( Legea 12/1990 r ART 1 lit K) 2.Este corect. Dacă firma Dvs este plătitoare de TVA. În orice caz nu trebuie gestiune pentru 0%. Introduceți la TOTAL, totalul de plată din factură si în coloana de TVA din partea de jos puneți 0(zero)
@tobosv790
Nu ai dreptate referitor la prima problemă. Și faci referire la o lege, articol, literă ce nu are legătură cu ce s-a întrebat.
-litera k: "falsificarea ori substituirea de marfuri sau orice alte produse, precum si expunerea spre vanzare ori vanzarea de asemenea bunuri, cunoscand ca sunt falsificate sau substituite" ce legătură are cu documentul pe care-l primești când plătești cash, că-i chitanță sau bon?
Nu ai dreptate referitor la prima problemă. Și faci referire la o lege, articol, literă ce nu are legătură cu ce s-a întrebat.
-litera k: "falsificarea ori substituirea de marfuri sau orice alte produse, precum si expunerea spre vanzare ori vanzarea de asemenea bunuri, cunoscand ca sunt falsificate sau substituite" ce legătură are cu documentul pe care-l primești când plătești cash, că-i chitanță sau bon?
-
S-a schimbat numărătoarea articolelor. Mă refeream la cumpărarea in scop de revânzare de la unități de vânzare cu amănuntul...se sancționează. Dacă-i dă bon se consideră livrare cu amănuntul. S-a modificat legea aia de atâtea ori... Oricum așa era conținutul la un moment dat.
MULTUMESC!
Referitor la punctul 2. firma care achizitioneaza este platitoare de tva, iar daca inreg cu tva 0 la cont trebuie sa selectez una din pozitiile aferente gestiunilor create( una cu 9% si una cu 20%), iar daca fac acest lucru cand salvez imi apare un mesaj ca procentul de tva este diferit de cel din gestiunea aleasa.cred ca trebuie sa fac si o gestiune cu tva 0.ce parere aveti?
Referitor la punctul 2. firma care achizitioneaza este platitoare de tva, iar daca inreg cu tva 0 la cont trebuie sa selectez una din pozitiile aferente gestiunilor create( una cu 9% si una cu 20%), iar daca fac acest lucru cand salvez imi apare un mesaj ca procentul de tva este diferit de cel din gestiunea aleasa.cred ca trebuie sa fac si o gestiune cu tva 0.ce parere aveti?
Ultima oară modificat Vin Feb 12, 2016 11:29 am de către gogua, modificat 1 dată în total.
-
Treceti peste mesajul respectiv. Nu se intampla nimic.Este un mesaj de atentionare pur si simplu. Referitor la punctul 1 cernatvare dreptate. Prevederea la care ma refeream a disparut din Legea 12/1990 r. Desi am observat ca prevederea cu declararea adaosurilor a ramas in vigoare desi este caduca (asta in paranteza fie spus).