Facturare extra comunitara-serviciu electronic

radulescur594

Facturare extra comunitara-serviciu electronic

#1 Mesaj de radulescur594 »

Salutare,

Cum facturez corect in saga unei firme din Marea Britanie un produs fizic si un serviciu electronic astfel incat sa imi duca corect in D300 TVA-ul avand in vedere ca fima nu are cod de TVA valid inregistrat in VIES si trebuie sa-i facturez cu TVA.

Va multumesc!
Ultima oară modificat Mar Feb 16, 2016 1:45 pm de către radulescur594, modificat de 2 ori în total.

cernatv

Re: Facturare extra comunitara

#2 Mesaj de cernatv »

S-a schimbat configurația CE?
Facturezi fără a aplica T.

radulescur594

Re: Facturare extra comunitara

#3 Mesaj de radulescur594 »

mersi de raspuns!

Din Ianuarie 2015 daca prestezi un serviciu electronic trebuie sa facturezi cu cota de TVA din statul respectiv si sa te inregistrezi cu firma in statul beneficiarului. Prin urmare eu ca emit o amarata de factura pe serviciu electronic trebuie sa ma inregistrez in Anglia cu firma si sa emit factura cu TVA-ul din tara respectiva sau cum spune legiuitorul:

"Sistemul M1SS este destinat pentru sprijinirea companiilor furnizoare de servicii electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune si va permite companiilor sa se inregistreze, sa depuna declaratii si sa plateasca TVA datorat Statului Membru de Consum prin intermediul portalului web pus la dispozitie de catre Statul Membru de Identificare (de obicei Statul Membru in care compania si-a stabilit activitatea economica).

"Simplificarea consta in oportunitatea ca respectivele companii sa nu se mai inregistreze in fiecare dintre statele in care datoreaza TVA, dar sa beneficieze de servicii electronice prin intermediul Statului Membru de Identificare. De asemenea, companiile vor fi taxate la rata TVA aplicabila in Statul Membru de Consum"

Ma insel sau chiar se intampla asa ceva? :shock:

radulescur594

Re: Facturare extra comunitara-serviciu electronic

#4 Mesaj de radulescur594 »

nu s-a lovit nimeni de problema aceasta?

ioni459

#5 Mesaj de ioni459 »

Firma ta este platitoare de TVA?

radulescur594

#6 Mesaj de radulescur594 »

Da este platitoare de TVA

ioni459

#7 Mesaj de ioni459 »

Am intrebat asta pt ca si eu am in aceeasi situatie, numai ca firma/prestatoare este Neplatitoare de TVA.
Se poate sa facturezi in Saga cu cota de TVA din tara clientului...chiar daca esti neplatitor!!

meira

#8 Mesaj de meira »

Daca firma e neplatitoare de TVA, nu are nici cod de TVA pentru achizitii intracomunitare si presteaza servicii electronice catre o firma din Filipine cum factureaza? Are treaba cu M1SS? De fapt, e obligata sa obtina cod de TVA sau factureaza fara TVA pana cand depaseste plafonul?

Scrie răspuns