Buna ziua.
O societate din Romania, tva lunar inscrisa in ROI, presteaza servicii transport marfa catre o firma din Germania (camionul este la dispozitia clientului din Germania care ii da diferite curse de facut). La sfarsitul lunii firma din Germania ne-a trimis o " gutschrift" ( am tradus eu credit.... cu google translate) cu suma pe care o aveam de incasat pentru serviciile prestate de catre noi. Ne-au facut si plata pentru aceasta suma.
Intrebarea este unde inregistrez aceasta nota de credit " gutschrift" in saga? pe ea scrie si Reverse Charge/steuerfrei/paragraph 13b UStG
Va multumesc frumos.
transport Germania
Re: transport Germania
Daca exista un protocol/acord dintre cele doua firme, prin care clientul (firma din Germania), are dreptul sa emita factura in numele furnizorului (al firmei tale), atunci vei inregistra factura respectiva la iesiri in valuta, operatiuni intracomunitare, iar valoarea ei o vei stinge cu suma incasata prin contul bancar. Daca nu ai un astfel de protocol/acord, atunci vei emite o factura la care atasezi factura emisa de client. Inregistrare o vei face la fel ca in primul caz. Prestarea se transmite prin D390.
Eugen Pintea
-
Re: transport Germania
Multumesc frumos. Exista un contract intre societatea mea si cea din Germania. In iesiri la tip factura aleg taxare inversa sau nu aleg nimic?