Va rog mult sa ma ajutati.Am preluat soc de la 01.01.2016 si trebuie sa preiau manual sumele pt A1 si B1 din jurnale pentru luna ian +ultimele 5 luni din 2015. Ce sau cum anume trebuie sa preiau ca sa fie ok? Mi-e tare teama sa nu fac o greseala. Ma gandesc ca daca nu preiau bine ,o sa aiba repercursiuni asupra deconturilor viitoare.
va rog din suflet... multumesc.
D300 A1 si B1
Re: D300 A1 si B1
Verifici facturile neachitate/neincasate din ultimele 6 luni din jurnal de cumparari/vanzari.
-
Multumesc . Acum cred ca inteleg.
Daca clentii mei imi achita in cel mult 30 zile factura (rar se intampla sa ramana de incasat o factura in luna urmatoare)si nu am facturi neincasate la sf lunii ianuarie. Atunci A = 0 si A1 =0 .
La achizitii am scadenta max 60 zile , de obicei achit mult mai repede . NU am facturi furnizori neachitate mai vechi de 40 zile . E posibil sa fie egal B cu B1?
In A1 si B1 trebuie sa fie facturile neincasate si neachitate din ultimele 6 luni , care la mine sunt aceleasi cu cele de la sf. perioadei de raportare.
Oare am inteles bine?
Daca clentii mei imi achita in cel mult 30 zile factura (rar se intampla sa ramana de incasat o factura in luna urmatoare)si nu am facturi neincasate la sf lunii ianuarie. Atunci A = 0 si A1 =0 .
La achizitii am scadenta max 60 zile , de obicei achit mult mai repede . NU am facturi furnizori neachitate mai vechi de 40 zile . E posibil sa fie egal B cu B1?
In A1 si B1 trebuie sa fie facturile neincasate si neachitate din ultimele 6 luni , care la mine sunt aceleasi cu cele de la sf. perioadei de raportare.
Oare am inteles bine?
Da, la tine o sa fie egale (daca este asa cum ai mentionat).
La A si B apare total neexigibil, iar la A1 si B1 cele care sunt din ultimele 6 luni.
La A si B apare total neexigibil, iar la A1 si B1 cele care sunt din ultimele 6 luni.
Eu la A1 am mai putin decat la A, iar la B1 am aceeasi valoare cu B, insa este suma de neexigibil doar dupa jurnalul din ianuarie. Ma puteti ajuta sa inteleg mai bine ce sume trebuie sa apara la A1 si B1?
Multumesc!
Multumesc!
In A1/B1 apar acele facturile pentru care se aplica TVA la incasare, sunt din ultimele sase luni si nu au fost achitate.
In A1 sunt DOAR facturile neincasate in ultimele 6 luni cu cea de referinta iar in B1 facturile neachitate , DOAR cele emise cu TVA la incasare si DOAR cele primite in regim de TVA la incasare.
Multumesc pt. explicatii, mai greu , dar am inteles acum!!