incasare avans
incasare avans
Buna ziua, am incasat un avans de la un client din Franta , trebuie sa fac fact.de avans sau este suficient 5124 = 419, nu influenteaza tva deoarece este taxare inversa, singura problema ar fi ca incasarea respectiva nu nu apare in D390. Cum ma sfatuiti sa procedez ?
Re: incasare avans
introduce factura la iesiri
Deci pentru avansurile incasate sa fac fact.de avans. Multumesc.
Buna ziua,
Sunt o firma neplatitoare de tva si am obtinut cod de tva pentru europa. Fac timplarie alumniu pentru Belgia. In luna ianuarie 2016 am facturat avans 15.000 euro ( 2 facturi una de 10.000 si una de 5.000 lei). Intrebari:
1. In declaratia d390 avansul facturat pentru lucrari tamplarie il trec la L(livrari intracomunitare) sau P(prestari intracomunitare)?
2. Cand livrez tamplaria luna urmatoare, factura o trec la (L) sau la (P)? mentionez ca lucrez cu 704, nu fac productie.
Multumesc anticipat,
Sunt o firma neplatitoare de tva si am obtinut cod de tva pentru europa. Fac timplarie alumniu pentru Belgia. In luna ianuarie 2016 am facturat avans 15.000 euro ( 2 facturi una de 10.000 si una de 5.000 lei). Intrebari:
1. In declaratia d390 avansul facturat pentru lucrari tamplarie il trec la L(livrari intracomunitare) sau P(prestari intracomunitare)?
2. Cand livrez tamplaria luna urmatoare, factura o trec la (L) sau la (P)? mentionez ca lucrez cu 704, nu fac productie.
Multumesc anticipat,
Depinde. Vindeți tâmplăria? Adică o cumpărați și o revindeți? Atunci e livrare de bunuri și, mai mult, nu prea are ce căuta în 704
Vindeți cu montaj, atunci e vânzare de bunuri, dar e necesar ca în contract să fie stipulat clar acest lucru. De asemenea e nevoie să se demonstreze livrarea și chiar și în acest caz e vorba tot de livrare de bunuri și tot cu 707 nu cu 704 dacă le cumpărați în vederea revânzării.
Vindeți cu montaj, atunci e vânzare de bunuri, dar e necesar ca în contract să fie stipulat clar acest lucru. De asemenea e nevoie să se demonstreze livrarea și chiar și în acest caz e vorba tot de livrare de bunuri și tot cu 707 nu cu 704 dacă le cumpărați în vederea revânzării.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Cumpar feronerie, suruburi,....o "produc" daca se poate spune asa, o introduc de 302 si la fiecare factura emisa catre client (tamplarie) face administratorul bon consum cu ce anume a intrat la lucrarea respectiva.
1. e vanzare sau productie? eu am considerat ca poate fi o prestare/asamblare de materiale, nu cred ca denaturez cu nimic...platesc impozit micro...
2. acum ma interesa mai urgent intocmirea D390, am facturat avans...la ce rand o trec L? sau P?
Multumesc
1. e vanzare sau productie? eu am considerat ca poate fi o prestare/asamblare de materiale, nu cred ca denaturez cu nimic...platesc impozit micro...
2. acum ma interesa mai urgent intocmirea D390, am facturat avans...la ce rand o trec L? sau P?
Multumesc

La P se trec prestările de servicii. La L livrările de bunuri. Eu zic că faceți livrări de bunuri nu prestări.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.