La o întrebare de asta nu se poate răspunde nici măcar cu da sau nu. Există o lege ce clasifică din punct de vedere economic întreprinderile. Și din punct de vedere fiscal e o clasificare în codul fiscal. la bilanț clasificarea e pe OMFP 1802/2014 dar în nici un caz ONG sau întreprinderi individuale.
Încercați să formulați întrebările într-un mod coerent pe viitor, pentru că de formulări ambigue, alambicate și în afara subiectului, toată lumea e sătulă doar citind unele aberații legislative.
bilant 30.06.2015
Re: bilant 30.06.2015
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
tomac scrie:@stefi
1. Înainte de a introduce datele. Altfel, datele introduse se vor pierde.
2. Sunt două variante posibile:
a. modifici preluarea datelor contabile în sensul că introduci la conturile din clasa 6 și 7 total sume din balanța lunii decembrie în coloanele debit precedent și credit precedent, coloane ce vor fi egale pe fiecare linie (introduci aceiași valoare pe debit și pe credit). Asta te va ajuta și la determinarea cifrei de afaceri și la completarea bilanțului anual.
b. nu introduci nimic în preluare dar completezi manual formularul 10, direct în program, conform bilanțului de la 31/12/2014 depus la ANAF. Așa când vei da generare se va genera și coloana de an precedent din formularul 10.
În ambele situații formularele 20 și 30 se vor completa manual, pentru că ele cer date de la 30/06/2014 pe care nu le ai în sistem.
@todaz, soluțiile se aplică și în cazul tău.
Inca o intrebare , daca imi permiteti: inregistrez total sume pe analitice sau pe ct. sintetic?
Multumesc!
Pentru bilanț este irelevant.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc!