iesire de la tva la incasare

ionetei153

iesire de la tva la incasare

#1 Mesaj de ionetei153 »

de la 01 ian 2016 am fost scos de la tva la incasare ptr depasire cifra afacere.
Ce tebuie sa fac in program in acest caz?
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.

balazse

Re: iesire de la tva la incasare

#2 Mesaj de balazse »

Sa fii atent la inregistrarile facute pe perioda anteriora (daca o sa mai faci).
Completeaza modificarea si la "detalii impozit si TVA".

ionetei153

#3 Mesaj de ionetei153 »

cand intru la detalii tva si selectez neplatitor tva la incasare,pun data 01 ian 2016 da un mesaj s existe o inregistrare anterioara in acest sistem, si nu inteleg despre ce e vb.
In plus, daca nu mai colectez tva la incasare, furnizorii mei care practica tva la incasare mai trebuie bifati ca atare?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

In mod normal la intrarea la "TVA la incasare" trebuia sa adaugi "aplica sistemul TVA la incasare" si data, iar acum adaugi "nu aplica sistemul TVA la incasare" si treci 01.01.2016.
Ciste atent mesajul de atentionare.
Faptul ca tu ai iesit de la "TVA la incasare" nu inseamna ai terminat cu "TVA la incasare", aceasta se refera la facturile emise, iar facturile primite le inregistrezi cum trebuie, depinde de furnizor, daca este inregistrat la "TVA la incasare" atunci pui bifa in continuare (sau pune programul daca periodic actualizezi verificarea furnizorilor din meniul "furnizori"), daca nu este inregistrat atunci nu pui bifa (vezi si ce apare pe factura).
La fel si facturile in sold pentru care s-a aplicat "TVA la incasare" se vor colecta/deduce TVA doar la incasare/plata.

ionetei153

#5 Mesaj de ionetei153 »

Multumesc pt lamuriri. Eu am ofirma magazin amanunt ,gesti.global val.,in care vanzarile prin casa de marcat automat erau cu tva colectat pe loc, faceam 1-2 facturi pe luna la terti vanzari incasate prin banca in aceeasi luna, sub 1000 lei. Deci tva-ul era colectat lunar integral, asa ca iesirea de la tva la incasare nu-mi va aduce o noutate, adica nu va fi tva-ul colectat nici mai mare nici mai mic fata de ce a fost.
Cu multa stima

zaineal

#6 Mesaj de zaineal »

buna ziua, pentru o societate care nu aplica tva la incasare, tva-ul facturilor de la furnizorii ce aplica tva la incasare va ramane neexigibil cat timp factura nu e platita? sau e termen de n zile ?

cernatv

#7 Mesaj de cernatv »

Nu există termen.

zaineal

#8 Mesaj de zaineal »

multumesc

Scrie răspuns