reevaluare 31.12.2015
reevaluare 31.12.2015
Buna ziua.
O societate evalueaza un spatiu comercial la 31.12.2015, am primit raportul de la evaluator in care scrie valoare impozabila, nu mai scrie si valoare justa
Va rog sa-mi spuneti daca se mai inregistreaza in contabilitate la 31.12.2015 aceasta valoare,
valoare la spatiu respectiv in contabilitate este de exemplu 15.000 si valoarea impozabila este in valoare de 35.000 este prima evaluare .
Va multumesc mult
O societate evalueaza un spatiu comercial la 31.12.2015, am primit raportul de la evaluator in care scrie valoare impozabila, nu mai scrie si valoare justa
Va rog sa-mi spuneti daca se mai inregistreaza in contabilitate la 31.12.2015 aceasta valoare,
valoare la spatiu respectiv in contabilitate este de exemplu 15.000 si valoarea impozabila este in valoare de 35.000 este prima evaluare .
Va multumesc mult
Re: reevaluare 31.12.2015
Pentru 2015 eu as zice ca, dar incepand cu 2016 nu va fi obligatoriu.
Conform codului fiscal valabil de la 01/01/2016 valoarea impozabilă din rapoartele de evaluare nu se înregistrează în contabilitate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
atunci nu mai inregistrez nimic la 31.12.2015 las valoarea la care este sau ar trebui sa-i cer evaluatorului sa faca si o valoare justa ?
Va multumesc
Va multumesc
Daca s-a facut inainte de 01.01.2016 atunci da.
Pe raport scrie data evaluari la 31.12.2015
Data intocmirii 05.02.2016
Sa inteleg ca trebuie sa cer o valoare justa ?
Va multumesc pentru timpul acordat
Data intocmirii 05.02.2016
Sa inteleg ca trebuie sa cer o valoare justa ?
Va multumesc pentru timpul acordat
-
Mie mi-au spus de la finante ca nu trebuie sa inregistrez in contabilitate reevaluarea de la 31.12.2015.
Am facut reevaluarea cu evaluator autorizat care a calculat o valoare impozabila cu 140% mai mare decat valoarea de inventar ( deci si impozitul va fi mai mult decat dublu fata de anul trecut)
Am facut reevaluarea cu evaluator autorizat care a calculat o valoare impozabila cu 140% mai mare decat valoarea de inventar ( deci si impozitul va fi mai mult decat dublu fata de anul trecut)
Și asta pentru că normele de evaluare nu au nicio treabă cu realitatea. Nu contează că e o clădire situată la mine în Beiuș sau în București. Valoarea de impozitare e stabilită la fel. De aceea nu se înregistrează în contabilitate, pentru că se introduce o nouă noțiune - valoare de impozitare. A avut grijă MF de asta, iar cei de la ANEVAR nu au crâcnit. Nu de alta dar le convine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Sa inteleg ca de acum daca vrem sa actualizam valoarea contabila trebuie facuta o alta evaluare ?
-
sunt 2 evaluari diferite contabila si fiscala.
au aparut modificari la omfp 1802/2014 prin ordinul 4160/2015 care prevede ca se poate trece de la metoda reevaluarii la metoda costului
62^1. - (1) Entităţile care, în baza prevederilor de la pct. 62, decid ca în cazul imobilizărilor
corporale să treacă de la metoda reevaluării la metoda costului, procedează la ajustarea sumelor
evidenţiate în contul 105 "Rezerve din reevaluare" în funcţie de modalitatea în care, pe perioada în
care a fost efectuată reevaluarea, au transferat sumele în rezultatul reportat (contul 1175
"Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare"), după cum
urmează:
a) entităţile care au avut ca politică contabilă transferul rezervei din reevaluare în contul de
rezultat reportat, pe măsura amortizării activului, închid rezerva din reevaluare (soldul contului
105 "Rezerve din reevaluare") pe seama imobilizării căreia îi corespunde rezerva respectivă
(articol contabil 105 "Rezerve din reevaluare" = 21 x Imobilizări corporale);
b) entităţile care au avut ca politică contabilă transferul rezervei din reevaluare în contul de
rezultat reportat, la scoaterea din evidenţă a imobilizării pentru care s-a constituit rezerva
respectivă, procedează astfel:
- transferă din contul 105 "Rezerve din reevaluare" în contul 1175 "Rezultatul reportat
reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare" rezerva corespunzătoare sumelor
amortizate din valoarea imobilizării;
- reduce valoarea imobilizării cu rezerva din reevaluare aferentă valorii care nu a fost
amortizată (articol contabil 105 "Rezerve din reevaluare" = 21 x Imobilizări corporale).
a aplicat cineva acest ordin? cum ramane cu amortizarea in acest caz?
au aparut modificari la omfp 1802/2014 prin ordinul 4160/2015 care prevede ca se poate trece de la metoda reevaluarii la metoda costului
62^1. - (1) Entităţile care, în baza prevederilor de la pct. 62, decid ca în cazul imobilizărilor
corporale să treacă de la metoda reevaluării la metoda costului, procedează la ajustarea sumelor
evidenţiate în contul 105 "Rezerve din reevaluare" în funcţie de modalitatea în care, pe perioada în
care a fost efectuată reevaluarea, au transferat sumele în rezultatul reportat (contul 1175
"Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare"), după cum
urmează:
a) entităţile care au avut ca politică contabilă transferul rezervei din reevaluare în contul de
rezultat reportat, pe măsura amortizării activului, închid rezerva din reevaluare (soldul contului
105 "Rezerve din reevaluare") pe seama imobilizării căreia îi corespunde rezerva respectivă
(articol contabil 105 "Rezerve din reevaluare" = 21 x Imobilizări corporale);
b) entităţile care au avut ca politică contabilă transferul rezervei din reevaluare în contul de
rezultat reportat, la scoaterea din evidenţă a imobilizării pentru care s-a constituit rezerva
respectivă, procedează astfel:
- transferă din contul 105 "Rezerve din reevaluare" în contul 1175 "Rezultatul reportat
reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare" rezerva corespunzătoare sumelor
amortizate din valoarea imobilizării;
- reduce valoarea imobilizării cu rezerva din reevaluare aferentă valorii care nu a fost
amortizată (articol contabil 105 "Rezerve din reevaluare" = 21 x Imobilizări corporale).
a aplicat cineva acest ordin? cum ramane cu amortizarea in acest caz?
catanal scrie:Sa inteleg ca de acum daca vrem sa actualizam valoarea contabila trebuie facuta o alta evaluare ?
Buna ziua,
După cât timp trebuie realizată o nouă evaluare pentru valoarea justa ? este prevazuta periodic sau dupa cum doreste firma?
Va multumesc.
3 ani d.p.d.v. al taxelor locale.
Dar dacă vrei poți să o faci și anual.
Dar dacă vrei poți să o faci și anual.