modificare CIM de 8 ore cu Act aditional de 4 ore in cursul
modificare CIM de 8 ore cu Act aditional de 4 ore in cursul
Buna ziua,
Cum operez modificarea unui contract individual de munca(de la 8 ore la 4 ore) in cursul luni(modificare din data de 18.01.2016)prin act aditional.
Cum intocmesc statul de plata pentru salariatul in cauza avand in vedere ca se modifica si salarul in functie de norma de lucru.
Multumesc
Cum operez modificarea unui contract individual de munca(de la 8 ore la 4 ore) in cursul luni(modificare din data de 18.01.2016)prin act aditional.
Cum intocmesc statul de plata pentru salariatul in cauza avand in vedere ca se modifica si salarul in functie de norma de lucru.
Multumesc
- fagarasa176
Re: modificare CIM de 8 ore cu Act aditional de 4 ore in cur
Nu se fac astfel de modificari in timpul lunii
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Pentru IrimiesN
Bine ai venit pe forum!
Pentru cazul tau, modificarea il faci din luna in curs, diferenta de salar il calculezi manual si il treci la "detalii" -> "alte venituri".
Cel mai bine asa cum zicea si FagarasA176 incearca sa eviti modificarile de acest gen in cursul lunii, deoarece sunt cazuri in care ii mai greu de rezolvat tehnic (ii drept ca practica ne omoara, dar macar sa incercam sa evitam problemele).
Bine ai venit pe forum!
Pentru cazul tau, modificarea il faci din luna in curs, diferenta de salar il calculezi manual si il treci la "detalii" -> "alte venituri".
Cel mai bine asa cum zicea si FagarasA176 incearca sa eviti modificarile de acest gen in cursul lunii, deoarece sunt cazuri in care ii mai greu de rezolvat tehnic (ii drept ca practica ne omoara, dar macar sa incercam sa evitam problemele).
- fagarasa176
balazse, nu are ce sa ii treaca pe alte venituri
Ii scade norma de la 8h la 4 ore
Ii scade norma de la 8h la 4 ore
Aici n-ai dreptate. Îi scade norma cu data de 01 și îi pune pe alte venituri cât rezulta din calculul manual pentru diferența de 4 ore din perioada 01-17.
- fagarasa176
Eu stiu ca modificarea de salariu se transmite in termen de 20 de zile lucratoare deci poate sa o faca cu 01.02.2016.
Dar eu m'am referit la faptul ca nu ai cum sa treci pe alte venituri suma negativa...e aiurea
Dar eu m'am referit la faptul ca nu ai cum sa treci pe alte venituri suma negativa...e aiurea

Oricum e aiurea. Ori faci cum am spus eu, ori așa cum spui tu, cu sumă negativă (că se poate și așa, cel puțin teoretic, n-am încercat) D112 nu e corect.
Ori apare toată luna la juma de normă, ori toată luna la normă întreagă (indiferent de ce brut o să aibă), ceea ce nu-i chiar ok. Undeva, pe la stagiul de cotizare, are repercusiuni.
Ar fi logic două CIM-uri.
Ori apare toată luna la juma de normă, ori toată luna la normă întreagă (indiferent de ce brut o să aibă), ceea ce nu-i chiar ok. Undeva, pe la stagiul de cotizare, are repercusiuni.
Ar fi logic două CIM-uri.
-
Si cu asta basta.fagarasa176 scrie:Nu se fac astfel de modificari in timpul lunii
Scuze, dar termenul este de 19 zile lucratoare.fagarasa176 scrie:Eu stiu ca modificarea de salariu se transmite in termen de 20 de zile lucratoare
Da, ai dreptate, așa scrie la lege.
Dar eu, să fi avut 1,50m și susținerea lui Băse' la vremea respectivă, nu semnam HG500 dacă nu ar fi specificat că, în speța dată, trebuie ca transmiterea să se facă cu minim 39 de ore înaintea expirării termenului prevazut de art.X din CM.
Nu de alta, da măcar să fie confuzia totală.
Ce să ne mai încurcăm cu o zi lucrătoare, să calculăm pe ore. Și să ne luăm și abac.
Dar eu, să fi avut 1,50m și susținerea lui Băse' la vremea respectivă, nu semnam HG500 dacă nu ar fi specificat că, în speța dată, trebuie ca transmiterea să se facă cu minim 39 de ore înaintea expirării termenului prevazut de art.X din CM.
Nu de alta, da măcar să fie confuzia totală.
Ce să ne mai încurcăm cu o zi lucrătoare, să calculăm pe ore. Și să ne luăm și abac.
- fagarasa176
Nu te contrazic cole @balazsebalazse scrie:Scuze, dar termenul este de 19 zile lucratoare.

Sau nu ma uit eu bine?Art. 17
(3) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puţin următoarele elemente:
.....
k) salariul de bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum şi periodicitatea plăţii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normală a muncii, exprimată în ore/zi şi ore/săptămână;
....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data apariţiei modificării, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege.

Te uiți bine, dar nu te uiți unde trebuie. Ală-i Codul Muncii.
Uite acum, din HG 500, de unde vin cele 19 zile:
"Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata". Art4, alin.2.
Adică printr-o lege ai termen de 20 de zile, dar printr-un HG numai de 19. Tipic dâmbovițean, nu?
Uite acum, din HG 500, de unde vin cele 19 zile:
"Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata". Art4, alin.2.
Adică printr-o lege ai termen de 20 de zile, dar printr-un HG numai de 19. Tipic dâmbovițean, nu?
- fagarasa176
Mdea...legile romanesti....nici nu ma mai mira...
Deja imi este sila..
Mersi de atentionare
Partea de salarii nu este punctul meu forte daca a'ti observat
Deja imi este sila..
Mersi de atentionare

Partea de salarii nu este punctul meu forte daca a'ti observat