Deduci sau nu deduci?
-
Deduci sau nu deduci?
Buna ziua,am un PFA(consultanta rsvti) care cu ajutorul masinii personale (contract de comodat) generez venituri ec.Am voie sa deduc 50%din asigurare, rovineta, motorina,piese de schimb,etc?Si daca am voie trebuie sa cer 2 chit. una pentru PFA 50% si 50%pentru persoana fizica sau o singura chitanta pe PFA si inregistrez doar 50% in registrul de incasari si plati? Pe foaia de parcurs(deducerea motorinei) trebuie in fiecare zi sa imi semneze ag ec ,atunci cind merg in control?Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
- fagarasa176
Re: Deduci sau nu deduci?
Vorbesti serios?ardeleanuc723 scrie:Si daca am voie trebuie sa cer 2 chit. una pentru PFA 50% si 50%pentru persoana fizica

Vezi ca o sa "arunce cu pietre" aia dupa tine daca le ceri asa ceva
Se emite o singura chitanta o bagi prin intrari la tip alegi "B" si in partea de jos alegi N50
Daca deduci 50% din cheltuielile cu masina nu mai este nevoie de foaie de parcurs, ea este necesara doar daca vrei sa deduci 100%
Nu ai voie sa deduci impozitul pe masina
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Si daca pe firma s-a achizitionat o autoutilitara si un autoturism ce cheltuieli am voie sa deduc .Ce documente sunt obligatorii pentru a justifica consumul de combustibil pe fiecare autovehicul?
- trebuiesc ordine de deplasare la fiecare lucrare , decont de cheltuieli si obligatoriu foaia de parcurs ?
- trebuiesc ordine de deplasare la fiecare lucrare , decont de cheltuieli si obligatoriu foaia de parcurs ?
- fagarasa176
Pentru ca asa spune legea, respectiv Codul Fiscal si Codul Civil
Si nici RCA nu este deductibil
Si nici RCA nu este deductibil
Mai lectureaza ASTA si ASTAART. 25 - Cheltuieli
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
g) cheltuielile cu primele de asigurare care nu privesc activele şi riscurile asociate activităţii contribuabilului, cu excepţia celor care privesc bunurile reprezentând garanţie bancară pentru creditele utilizate în desfăşurarea activităţii pentru care este autorizat contribuabilul sau utilizate în cadrul unor contracte de închiriere sau de leasing, potrivit clauzelor contractuale;
Pentru ArdeleanuC723
Eu ti-as propune sa inchei un contract de inchiriere, chiar si pe o suma mai mare (deoarece nu platesti pe acel venit nici CAS si ai o deducere de cota forfetara de 40%).
Eu ti-as propune sa inchei un contract de inchiriere, chiar si pe o suma mai mare (deoarece nu platesti pe acel venit nici CAS si ai o deducere de cota forfetara de 40%).
Fagarasa 176 ai dreptate, mi-a scapat "masina personala", ma gindeam la auto proprietate firma, cu 50% etc.....
1+1=3
- fagarasa176
Sa inteleg ca ti'a scapat siolteanz scrie: mi-a scapat "masina personala",
ardeleanuc723 scrie: (contract de comodat) .

nu da cu pietre.. iti scoate doar ochii 

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”