Factura trimestriala medicina muncii + servicii medicale
Re: Factura trimestriala medicina muncii + servicii medicale
Se pare ca si pe 2016 la fel calculeaza, adica doar impozit. 

Da, ai dreptate. M-a indus în eroare faptul că la "Venit brut realizat", din 2016, apare suma avantajelor în natură, ceea ce nu se întâmpla în 2015. M-am gândit, fără să mai verific, că, dăcă apare adunată la Venit brut, este și supusă tuturor contribuțiilor. E un mic bug.
PT Fagasa176
Buna ziua,
situatia prezentata de dvs este foarte reala. Sincer nu stiu inca cum sa tratez acest aspect, e prima oara cind am aceasta situatie, cu un abonament pt mm si servicii medicale. Pentru mine este prima firma la care tin contabilitatea, asadar va rog sa fiti blanzi
). Din aceasta cauza am scris aici, ca sa ma pot consulta cu cei care sunt in situatii similare si ma pot sfatui. Intr-adevar angajatul se poate duce sau nu la control, se poate de asemenea ca intr-o luna sa nu mearga nici un angajat insa, consider ca ei pot beneficiea de acest serviciu lunar iar eu ar trebui sa le platesc impozitele pentru aceste avantaje de care ei pot beneficia. Daca interpretarea mea nu este buna va rog sa ma ajutati.
PS: merci si pt celelalte raspunsuri, inregistrarea din statul de salarii la detalii nu era corecta.
Buna ziua,
situatia prezentata de dvs este foarte reala. Sincer nu stiu inca cum sa tratez acest aspect, e prima oara cind am aceasta situatie, cu un abonament pt mm si servicii medicale. Pentru mine este prima firma la care tin contabilitatea, asadar va rog sa fiti blanzi

PS: merci si pt celelalte raspunsuri, inregistrarea din statul de salarii la detalii nu era corecta.
Citeste art.76 din CF. Mergi pe urma la titlul despre contrubutii sociale si vezi cum este definita baza de calcul a acestora. E ceva gen "salarii si venituri asimilate salariilor definite conform art.76".
E exact invers, inregistrearea la Detalii>Alte venituri e corecta iar cea de la Tichete>Avantaje in natura nu e.
E exact invers, inregistrearea la Detalii>Alte venituri e corecta iar cea de la Tichete>Avantaje in natura nu e.
Ok, ma apuc sa citesc.
Merci
Merci

deci ca sa se calculeze toate, trebuie completata suma pe <Alte venituri>, la Avantaje in natura se calculeaza doar impozit.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
- danilevicis
Exact, eu m-am "fript" pe ianuarie, ca am pus gresit in rubrica Avantaje in natura si nu s-au calculat celelalte contributii. Herganiec stie
Poate citesc si cei de la saga sa distinga Avantajele in natura altele decat cele asimilate tichetelor cadou.
Eu m-am cam plictisit de trimis e-mail-uri cu solicitari/rezolvari

Poate citesc si cei de la saga sa distinga Avantajele in natura altele decat cele asimilate tichetelor cadou.
Eu m-am cam plictisit de trimis e-mail-uri cu solicitari/rezolvari

Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Doar ca daca se trec la alte venituri, trebuie trecut si tinerea pe aceeasi suma.
De ce trbeuie sa mai beneficieze statul de o suma in plus si din treaba asta?
Ma ingrozeste!
Eu pana acum am inregistrat facturile respective pe 628, si nu mi s-a parut ceva anormal...
Ma ingrozeste!
Eu pana acum am inregistrat facturile respective pe 628, si nu mi s-a parut ceva anormal...
dar uite ca unii considera ca sunt avantaje in natura...
- danilevicis
Cum fac asta??balazse scrie:Doar ca daca se trec la alte venituri, trebuie trecut si tinerea pe aceeasi suma.

Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
Sa zicem discutam de salarii in natura in suma de 100 lei atunci trecem cei 100 lei la "alte venituri", dupa care mergem la "retineri" completezi cu un text "denumire retinere" -> completezi perioada -> completezi cu 100 casuta "suma fixa" -> iar la "retinut din" selectezi "salariu net", iar la "cont" vei utiliza un cont pe care il folosesti si la "intrare".
- danilevicis