Buna seara,
Intampin urmatoarea situatie si am niste nelamuriri:
Firma din Romania, micro, neplatitoare TVA, are o vanzare catre o firma din Italia cu sediu in Romania.
Se solicita emitere factura pe datele firmei din Italia si evidentierea sumei si in EUR pe langa RON.
Factura se achita in Romania in Lei la curier iar firma din Romania primeste valoarea facturii prin cont colector(cont lei).
Ce valoare are factura Invoice(din iesiri valuta) atat in ceea ce priveste raportarea in urmatoarele declaratii cat si dpdv legal, fata de factura emisa normal din iesiri pentru firmele din Romania? facturile invoice sunt echivalentul celei normale din Romania pentru vanzari externe?
De asemenea in cazul de fata se emite factura invoice cat si cea din Iesiri? sau doar factura Invoice?
Factura si Invoice
Re: Factura si Invoice
Cum adica firma din Italia cu sediu in Romania? Poate este inregistrat si in Romania, precum are cod fiscal de Romania.
Totusi ce se factureaza?
De altfel, factura si invoice este acelasi document, doar ca "factura" este in limba romana, iar "invoice" in limba engleza.
Totusi ce se factureaza?
De altfel, factura si invoice este acelasi document, doar ca "factura" este in limba romana, iar "invoice" in limba engleza.
Firma este italiana, CIF-ul oferit este de genul IT0123456.
Sincer nu stiu ce invarteli au cu "sediul" din Romania, daca este sau nu inregistrata si in Romania, cel mai probabil nu din moment ce nu au furnizat un CUI al unei entitati romanesti.
Produsul vandut este un tipizat.
Deci sa inteleg ca se emite doar invoice-ul, nefiind nevoie sa se mai emita si factura din Iesiri pentru Romania?
Sincer nu stiu ce invarteli au cu "sediul" din Romania, daca este sau nu inregistrata si in Romania, cel mai probabil nu din moment ce nu au furnizat un CUI al unei entitati romanesti.
Produsul vandut este un tipizat.
Deci sa inteleg ca se emite doar invoice-ul, nefiind nevoie sa se mai emita si factura din Iesiri pentru Romania?
- fagarasa176
Daca produsele nu parasesc teritoriul tarii nu se considera livrare intracomunitara
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Eu zic ca, daca plata s-a facut in lei factura trebuia facuta in lei si pe ea sa aiba trecute toate datele sucursalei din Romania ( denumire, adresa, CIF, nr cont , banca , etc ). Ori faceti factura, ori faceti invoice ...amandoua in acelasi timp nu-si au rostul. Daca factura a fost intocmita in lei , se plateste in lei .... daca a fost un Euro, se plateste in euro .
Se pare ca nu au sucursala oficiala in Romania, lucreaza pe partea asta sa isi faca o sucursala si aici.
O sa emit invoice.
Multumesc pentru sfaturi si raspunsuri.
O sa emit invoice.
Multumesc pentru sfaturi si raspunsuri.
- fagarasa176
Daca nu puteti dovedii ca marfurile au parasit teritoriul Romaniei trebuie sa facturati cu tva
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Firma care emite factura este neplatitoare de TVA.fagarasa176 scrie:Daca nu puteti dovedii ca marfurile au parasit teritoriul Romaniei trebuie sa facturati cu tva