Inregistrare bonuri fiscale la service auto
-
Inregistrare bonuri fiscale la service auto
Buna ziua, am urmatoarea problema, de cateva zile am mutat gestiunea de marfuri folosite la reparatii mesini si utilaje, in saga. Am introdus manual, prin operatii speciale, la recomandarea unui coleg binevoitor de pe forumul acesta. In continuare trebuie sa gasesc o metoda corecta aplicabila prin programul saga, de a inregistra bonurile fiscale emise persoanelor fizice, tinand cont ca trebuie sa descarc piesele auto si manopera continuta de fiecare bon in parte, conform specificului lucrarii de reparatie. Apoi, inregistrarea raportului zilnic, mai este necesar, sau nu? Am incercat mai multe modalitati de inregistrare a bonurilor, cea directa, cu scaderea marfurilor, desigur, nu imi convine pentru ca se duce automat in registrul de casa si imi insira acolo absolut fiecare piesa vanduta, si bonul se intinde pe multe randuri.Si am zile in care am foarte multe bonuri, sau bonuri cu cate 30-40 de randuri de piese vandute. Nu imi place deloc chestia asta. Ar iesi un jurnal de casa cat o zi de post. Am incercat si altfel, am bagat bonurile ca fiind Avize, oricum, aproape toate lucrarile se fac pe baza de bon de comanda. Am facut asa, cu descarcarea marfurilor in felul specific, apoi am introdus raportul zilnic cu aceeasi denumire de client astfel incat s-a activat butonul de "asociere aviz", conform instructiunilor din manualul de utilizare saga. Acolo iarasi nu este in regula, imi calculeaza totalul cu 1 ban in plus (care nu stiu de unde vine, pur si simplu nu are de unde veni), ban pe care il inregistreaza in registrul de casa cu articol 4427=4111 !!! cu explicatia "TVA la persoana fizica"??! Asta, una la mana. A doua, manopera o inregistreaza ca medie, cu numar de bucati! Adica, daca am doua bonuri, unul cu manopera 300 si al doilea cu manopera 100, dupa validarea raportului, in urma asocierii avizelor, apare manopera 2 buc pret unitar 200 pe bucata... Spuneti-mi va rog, fac bine ce fac? Adica, e bine sa folosesc functia de aviz pentru bonurile fiscale, chiar daca nu am bon de comanda la toate? Cum se face de fapt, corect, inregistrarea bonurilor si a raportului zilnic in conditiile astea? Si inca ceva, ar putea exista in saga functia de bon de comanda, sau deviz de lucrari sau ceva specific activitatii de service auto, ca sa nu mai fie nevoie sa scriu de mana acest document? Va rog, si va multumesc anticipat. Sper ca am reusit sa ma exprim explicit.
- fagarasa176
Re: Inregistrare bonuri fiscale la service auto
Ori descarci pe baza devizului de service ori poti folosii facilitatea de comenzi
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Deci... avem deviz de service in program? Poate trebuia sa specific: in service auto este necesar sa fie intocmit un document in care trebuie specificat tipul autoturismului, utilajului, nr inmatriculare autoturism sau serie motor reparat. Pana acum am scris totul manual in tipizate numite Bon de Comanda, cu cod auto 14-4-11. Am vazut functia de comenzi in saga, e super, numai ca nu pot completa aceste date foarte importante ale obiectului reparatiei. Dati-mi o idee, daca nu sunt prea insistenta. Cu multumiri.
- fagarasa176
Nu...saga este program de evidenta contabila, devizul de service nu este document contabil asa cum saga nu este program pentru service autoalexandrub scrie:Deci... avem deviz de service in program?
Daca va pricepeti, incercati sa va creeati devizul de service in fisier excel.alexandrub scrie:Dati-mi o idee, daca nu sunt prea insistenta. Cu multumiri.
Astfel creati si o baza de date cu clientii si toate datele clientilor.
Acolo puteti sa predefiniti anumite texte pe care apoi, ca de exemplu "inlocuire placute frana", "inlocuire ulei", etc, nu mai este nevoie sa le scrieti, doar le alegeti dintr'o lista predefinita
Plus ca in excel, din punctul meu de vedere, timpul acordat compleatarii este mult mai scurt decat cel acordat completarii cu pixul.
-
Va multumesc pentru sugestia crearii devizului in excel. Ce ma fac cu bonurile si cu rapoartele zilnice de casa? Ca nu m-am lamurit cum sa fac ca sa le inregistrez bine si contabil, dar sa ies bine si cu gestiunea nou creata. Intrebarea era, fac bine ca scad bonurile ca avize si apoi asociez "avizele" cu raportul zilnic, cel de total de la sfarsitul zilei? Cum faceti, cei care lucrati in felul asta?
- fagarasa176
Descarcarile le faceti prin bonuri de consum pe baza devizelor cumulate in ziua respectiva
Nu are rost sa introduceti fiecare BF, introduceti Zet'ul zilnic pe nedefinit
Nu are rost sa introduceti fiecare BF, introduceti Zet'ul zilnic pe nedefinit
-
Asta ar fi fost o idee minunata, problema este ca eu am piesele inregistrate pe marfuri, 371. Asa s-a lucrat tot timpul la firma, eu am preluat si am continuat in aceeleasi conditii, ca novice.
- fagarasa176
Acuma depinde cum vindeti acele piese pe deviz
Daca le vindeti cu valoare mai mare decat pretul de achizitie, da ele sunt considerate marfuri
Daca le vindeti la acelasi pret cu cel de achizitie, idar profitul d-vs se regaseste in manopera, piesele pot fi considerate consumalbile
Daca le vindeti cu valoare mai mare decat pretul de achizitie, da ele sunt considerate marfuri
Daca le vindeti la acelasi pret cu cel de achizitie, idar profitul d-vs se regaseste in manopera, piesele pot fi considerate consumalbile
http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php? ... to#p131322
cititi si pe aici.
in mod normal fiind receptionate piesele pe marfa le vindeti pe factura separat (la ev cant-valorica) si adaugati o pozitie suplimentara pt manopera de montaj confirm deviz.
astea conform devizului intocmit si atasat separat.
cititi si pe aici.
in mod normal fiind receptionate piesele pe marfa le vindeti pe factura separat (la ev cant-valorica) si adaugati o pozitie suplimentara pt manopera de montaj confirm deviz.
astea conform devizului intocmit si atasat separat.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Da, exact asa facem. Avem adaos comercial si pe piese, facem bon de comanda specific unde inscriem piesele folosite separat de coloana descrierii manoperei. Multumesc ca mi-ati adus inima la loc, tot auzeam ca procedura ar trebui sa fie alta si ma simteam in culpa. In continuare nu stiu cum sa operez bonurile fiscale fara sa imi insire in registrul de casa fiecare piesa vanduta din fiecare bon, avand foarte multe piese si foarte multe bonuri pe zi. Imi iese in felul asta un registru de casa cat o zi de post. Acum fac prin aviz ca sa imi descarce marfurile fara sa mi le evidentieze si in registrul de casa si apoi inregistrez raportul zilnic cu asociere avize... dar stiu ca nu e corect. Trebuie sa bifez ceva... sau sa debifez... eu nu m-am putut edifica. Intr-o varianta foarte veche de stocuri pe care o am acasa am facut exercitii si acolo imi arata bine bonul fiscal in registrul de casa, fara sa imi insire piesa cu piesa vanduta.
Buna ziua, as avea si eu nevoie de un model in excel de deviz pentru un service auto, daca ma poate ajuta cineva. Va multumesc.