Buna ziua,
Am o persoana majora si vrea sa fie luata in intretinere de catre sot. Sotul va avea deducerea pers 400 lei sau ii ramane tot 300 lei?
In saga am observat ca imi aplica deducerea personala mai mare, doar pt persoanele care sunt minore.
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns?
Va multumesc.
Deducere personala
Re: Deducere personala
Deducerea personală e una, cea suplimentară e altceva și e acordată pentru persoanele pe care contribuabilul le are în întreținere.
De prin Codul Fiscal:
"(3) Persoana în întreținere poate fi soția/soțul, copiii sau alți membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soțului/soției acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile și neimpozabile, nu depășesc 300 lei lunar, cu excepția veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) și x) și/sau a pensiilor de urmaș cuvenite conform legii, precum și a prestațiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare."
De prin Codul Fiscal:
"(3) Persoana în întreținere poate fi soția/soțul, copiii sau alți membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soțului/soției acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile și neimpozabile, nu depășesc 300 lei lunar, cu excepția veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) și x) și/sau a pensiilor de urmaș cuvenite conform legii, precum și a prestațiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare."
Re: Deducere personala
Gata. Acum am inteles.
Va multumesc frumos.
Va multumesc frumos.