poprire
Re: poprire
Codul Muncii stabileste prioritetea retinerilor:
-obligaţiile de întreţinere;-
-contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
-daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
-acoperirea altor datorii.
Prin Codul de Procedura Civila se stabileste ca obligatia de intretinere (pensia alimentara) poate merge pana la 1/2 din net, spre deosebire de orice alte datorii pentru care limita individuala e 1/3 .
Deci, daca trebuie sa se retina pensie alimentara si aceasta depaseste jumatate din net-ul persoanei, ceilalti creditori isi vor vedea banii cand acel copil implineste 18 ani (sau nu mai sunt obligatii de plata), deoarece pana atunci singura retinere va fi pentru acest scop.
-obligaţiile de întreţinere;-
-contribuţiile şi impozitele datorate către stat;
-daunele cauzate proprietăţii publice prin fapte ilicite;
-acoperirea altor datorii.
Prin Codul de Procedura Civila se stabileste ca obligatia de intretinere (pensia alimentara) poate merge pana la 1/2 din net, spre deosebire de orice alte datorii pentru care limita individuala e 1/3 .
Deci, daca trebuie sa se retina pensie alimentara si aceasta depaseste jumatate din net-ul persoanei, ceilalti creditori isi vor vedea banii cand acel copil implineste 18 ani (sau nu mai sunt obligatii de plata), deoarece pana atunci singura retinere va fi pentru acest scop.
nu are alte retineri, decat la banci;deci merg cu poprirea pana la 1/2 din net si o impart in mod egal la toti 5?
Nu prea.
Primul venit, primul servit.
Prima poprire ai infiintat-o deja la 1/3 din net. In ce baza o diminuezi? Nu crezi ca o sa-ti sara executorul la gat?
Cand ai infiintat-o pe a doua ai mers spre acel 1/2......
In ordinea infiintarii lor, nu in mod egal.
Nu mai e de unde si pentru ultima banca? Nu-i nimic, o mica teapa pentru ei. O sa le vina randul cand o sa fie de unde retine.
Primul venit, primul servit.
Prima poprire ai infiintat-o deja la 1/3 din net. In ce baza o diminuezi? Nu crezi ca o sa-ti sara executorul la gat?
Cand ai infiintat-o pe a doua ai mers spre acel 1/2......
In ordinea infiintarii lor, nu in mod egal.
Nu mai e de unde si pentru ultima banca? Nu-i nimic, o mica teapa pentru ei. O sa le vina randul cand o sa fie de unde retine.
aveti o baza legala unde scrie ca popririle se fac in functie de cum au venit?
CPC. Dar care ar fi baza legala de a renunta/diminua a poprire deja instituita? Execeptand, bineinteles, aceleasi prevederi din CPC referitoare la 1/2 din salariul minim net lunar, cand esti obligat a reduce suma retinuta pentru a-i asigura omului 1/2 din minumul net.
la art.865 din codul de procedura civila scrie:
........suma se repartizeaza intre creditori proportional cu creanta fiecaruia.
........suma se repartizeaza intre creditori proportional cu creanta fiecaruia.
Daca nu-s deja constituite si infiintarea lor survine in acelasi timp.
si daca 2 sunt deja constituite si suma lor este 1/2 din venitul net si mai vin inca 2 popriri,pt acestea ...nimic?
- fagarasa176
Soarta...asta e...prafu de pe toba...cf legislatiei, primul venit, primul servitgrecus149 scrie:pt acestea ...nimic?

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
INTREBARE: Comisionul bancar perceput la plata popririi in contul Ex. Judecat este deductibil?
Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua,
Am primit, pentru un salariat, o adresa de infiintare a popririi, emisa de primaria comunei unde isi are domiciliul, pentru o amenda de circulatie.
M-am mai confruntat cu adrese de infiintare a popririi, dar erau emise de un executor judecatoresc, asa cum este specificat si in art 782 din Codul de procedura civila.
Ar trebui sa mai solicit ceva de la primarie, sau trebuie sa popresc salariul doar in baza acestei adrese?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Am primit, pentru un salariat, o adresa de infiintare a popririi, emisa de primaria comunei unde isi are domiciliul, pentru o amenda de circulatie.
M-am mai confruntat cu adrese de infiintare a popririi, dar erau emise de un executor judecatoresc, asa cum este specificat si in art 782 din Codul de procedura civila.
Ar trebui sa mai solicit ceva de la primarie, sau trebuie sa popresc salariul doar in baza acestei adrese?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
- fagarasa176
NU iti trebuie de la nici un executor judecatoresc
Primariile au propriile compartimente de juristi nu externalizeaza aceste servicii
Primariile au propriile compartimente de juristi nu externalizeaza aceste servicii
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!