Loturi si termene de valabilitate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
delivasiles

Loturi si termene de valabilitate

#1 Mesaj de delivasiles »

Buna ziua,

As dori sa stiu cum introduc numarul de lot aferent fiecarui produs din intrari si cum ii asociez lotului un termen de valabilitate.
De asemenea, as vrea sa stiu cum pot vedea apoi ce marfa urmeaza sa expire in urmatoarele x zile.

danilevicis

Re: Loturi si termene de valabilitate

#2 Mesaj de danilevicis »

in primul rand trebuie sa mergi la configurare societati, pagina setari diverse si sa pui bifa la urmarire loturi/garantii.
Dupa care in ecranul Articole trebuie sa bifezi la fiecare ce articole anume vrei sa urmaresti folosind loturile
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

delivasiles

#3 Mesaj de delivasiles »

Pana aici am reusit :)
Unde se introduce numarul de lot si data expirarii?

danilevicis

#4 Mesaj de danilevicis »

Exemplu: Intrare in data de 15.03. furnizor x srl, in partea de detalii , marfa, Lapte 10 buc x 2lei.
La validarea documentului, programul afiseaza ecranul mic cu loturi pt produsul Lapte. Acolo introduci, exemplu lot nr. 1503, Expira la data de 30.04.2016, explicatii treci ce vrei tu , vrac, la cutie etc.
Pentru vizualizare, folosesti fisa de magazie, sau orici alta situatie unde apare filtrul Loturi.

Din manualul Saga
"". Iesirea articolelor urmarite pe loturi se poare realiza numai prin descarcare manuala. Situatiile care pot fi filtrate pe loturi sunt "Situatia stocurilor", "Fise articole", "Situatia consumurilor, "Situatia aprovizionarilor" si "Situatia vanzarilor". "
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

delivasiles

#5 Mesaj de delivasiles »

A functionat. Multumesc frumos!

delivasiles

#6 Mesaj de delivasiles »

Astazi am introdus cea de-a doua intrare si urma sa ii aloc un alt lot.
Cand am validat intrarea, imi spune ca acel camp, cod lot este read-only si nu ma lasa sa il modific. Imi ia automat codul pe care il introdusesem la prima intrare.
Cum pot aloca alt lot?

danilevicis

#7 Mesaj de danilevicis »

la validare, cand se deschide ecranul de loturi, introduceti al doilea lot si salvati. aveti grija cand dati ok sa fiti pozitionat pe linia de lot introdusa, nu pe primul lot, altfel se va aloca lotul selectat. (la dvs primul)

delivasiles

#8 Mesaj de delivasiles »

Ok, alta intrebare :)
La iesiri, cand fac o factura sau un aviz de insotire a marfii, imi apare la fiecare articol lotul si data expirarii.
Nu vreau sa fie tiparite pe factura, ele se vor regasi pe produs direct.

danilevicis

#9 Mesaj de danilevicis »

Asa este. Deoarece loturile apar automat in campul informatii suplimentare aferent fiecarui produs livrat.
Nu este o setare in configurarea forumularului de tiparire prin care sa nu afiseze automat aceste informatii, doar sa stai sa le tot stergi manual, ceea ce este un inconvenient.
Ai putea sa trimiti un e-mail celor de la saga prin care sa le spui asta. (eventual sa le sugerezi ca informatiile despre loturi sa apara pe declaratia de conformitate/ garantie si nu pe documentul de livrare factura/aviz.)

Scrie răspuns