achizitie intracomunitara
-
achizitie intracomunitara
O firma de transport doreste sa achizitioneze un camion din Olanda sau Germania (second-hand),cu finantare(leasing)de la o banca din Romania.Care este procedura? Alege masina,se plateste un avans.Primeste o factura pentru acel avans si diferenta o vireaza banca in contul proprietarului. Este o situatie noua si m-ar ajuta cateva detalii legate de o astfel de achizitie si de acea taxare inversa.Multumesc!
Re: achizitie intracomunitara
De regula, fluxul operatiunilor este urmatorul:
1. Clientul incheie contractul cu firma de leasing, dupa ce a identificat obiectul contractului si firma de leasing este de acord sa-l finanteze;
2. Se achita avansul;
3. Furnizorul emite factura catre firma de leasing, iar aceasta o plateste;
4. Se face livrarea;
5. Se asigura bunul respectiv;
6. Se platesc ratele.
Este posibil sa fie inversiuni, in succesiunea operatiunilor, dar cam asa se intampla.
1. Clientul incheie contractul cu firma de leasing, dupa ce a identificat obiectul contractului si firma de leasing este de acord sa-l finanteze;
2. Se achita avansul;
3. Furnizorul emite factura catre firma de leasing, iar aceasta o plateste;
4. Se face livrarea;
5. Se asigura bunul respectiv;
6. Se platesc ratele.
Este posibil sa fie inversiuni, in succesiunea operatiunilor, dar cam asa se intampla.
Eugen Pintea
-
Multumesc!
am urmatoarea problema:
acum am primit o factura cu data de 30.12.2015 cu achizitia unui utilaj din Italia, fara tva
-utilajul a fost vandut si transportat direct la o firma tot din Italia
rog sa-mi confirme cineva daca fac bine:
1. nu este considerat AIC deoarece acest lucru presupune transportul efectiv dintr-un stat in altul (nu am CMR)
2. nu depun d390
3. nu depun d 010 pentru a trece la tva lunar
4. redepun d 394
5. eu intocmesc factura cu tva
6. monografie contabila:
327=%
401
4426 ?
411=%
327
4427
7. cum inregistrez factura lor daca este fara tva?
acum am primit o factura cu data de 30.12.2015 cu achizitia unui utilaj din Italia, fara tva
-utilajul a fost vandut si transportat direct la o firma tot din Italia
rog sa-mi confirme cineva daca fac bine:
1. nu este considerat AIC deoarece acest lucru presupune transportul efectiv dintr-un stat in altul (nu am CMR)
2. nu depun d390
3. nu depun d 010 pentru a trece la tva lunar
4. redepun d 394
5. eu intocmesc factura cu tva
6. monografie contabila:
327=%
401
4426 ?
411=%
327
4427
7. cum inregistrez factura lor daca este fara tva?
-
buna dimineata
am urm sit.
firma achizitioneaza o licenta de antivirus din germania valoarea e de aprox 120 euro ( suma mica ) firma nu e inregistrata ptr achizitii intracomunitare cum inreg.factura
ce declaratie
am urm sit.
firma achizitioneaza o licenta de antivirus din germania valoarea e de aprox 120 euro ( suma mica ) firma nu e inregistrata ptr achizitii intracomunitare cum inreg.factura
ce declaratie
-
nu-si da nimeni cu parerea ?
Banuiesc ca pe factura ai evidentiata o suma de aprox. 20 euro ca TVA datorata, deoarece firma ta nefiind inregistrata in VIES datoreaza TVA in Germania.
TVA respectiva va fi virata de firma din Germania catre Romania. Mecanismul se numeste prestari de servicii electronice.
Tu vei inregistra factura respectiva la valoarea integrala, nu ai nicio obligatie declarativa si nici nu ai obligatia a te inregistra in ROI.
TVA respectiva va fi virata de firma din Germania catre Romania. Mecanismul se numeste prestari de servicii electronice.
Tu vei inregistra factura respectiva la valoarea integrala, nu ai nicio obligatie declarativa si nici nu ai obligatia a te inregistra in ROI.
Eugen Pintea
-
multumesc de raspuns
inca o lamurire tot la aceasta speta....inregistrez cu tva sau suma totala a facturi pe baza si la tva zero ??
multumesc anticipat...
o sa fac si eu sapaturi la proceduri ptr prest serv electronice....sa vad ce mai aflu..
inca o lamurire tot la aceasta speta....inregistrez cu tva sau suma totala a facturi pe baza si la tva zero ??
multumesc anticipat...
o sa fac si eu sapaturi la proceduri ptr prest serv electronice....sa vad ce mai aflu..