setare margini formular facturi

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
petreac153

setare margini formular facturi

#1 Mesaj de petreac153 »

Incerc sa tiparesc o factura din Saga, insa imi apare incadrarea in pagina putin deplasata spre dreapta, astfel incat marginea din stanga este destul de mare, iar cea din dreapta foarte mica trunchiind astfel o parte din informatii. Astfel, coloana TVA nu mai apare deloc. Exista posibilitatea setarii marginilor acestui formular? Mentionez ca imprimanta este setata implicit pe A4 si nu pe letter si nu stiu de unde as mai putea regla acest aspect. Multumesc anticipat!

fagarasa176

Re: setare margini formular facturi

#2 Mesaj de fagarasa176 »

La tiparirea fara formular nu pot fi setate coordonatele.
Sigur e de la setarile imprimantei, e ceva ce va scapa
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

petreac153

#3 Mesaj de petreac153 »

fagarasa176 scrie:La tiparirea fara formular nu pot fi setate coordonatele.
Sigur e de la setarile imprimantei, e ceva ce va scapa
Am incercat sa nu selectez imprimanta mea si dupa ce apas "Tiparire" selectez ori Microsoft XPS Document Writer, sau Microsoft Print to PDF si dau "Vizualizare", la fel imi apare fara coloana TVA. Interesant e ca daca selectez format A5, imi apar valorile de TVAdin interior, insa nu apare denumirea TVA deasupra (capul de coloana). Chiar nu stiu ce sa mai fac... :(

petreac153

#4 Mesaj de petreac153 »

Tind sa cred din ce in ce mai mult, ca e vorba despre o eroare Saga. Astazi am primit o factura de la un partener care utilizeaza tot Saga si apare exact aceeasi eroare: coloana TVA are lipsa capul de tabel, adica practic textul "TVA" lipseste complet, desi in interior valorile apar corect imprimate. Iar partenerul meu are cu totul alt model de imprimanta fata de mine. :|

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

uite cum apare la vizializare si tot asa se duce si la imprimanta..
Imagine
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

petreac153

#6 Mesaj de petreac153 »

uite cum arata la mine pe formular A4:
Imagine

si pe formular A5:
Imagine

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Ai ultima actualizarea a versiunii 467?
Verifica inca o data ca imprimata peste tot sa fie setata pe A4.

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

ciudat daca si imprimanta e setata corect cum spui.
Ia incerca sa tiparesti aceeasi factura in format PDF sa vezi cum apare. Tot partial?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

vezi la configurarea firmei ce ai selectat la modul de plata al TVA. bifeaza ce e corect si verifica.

aurel211252

#10 Mesaj de aurel211252 »

Salut.E posibil si din cauza->"Modificare fonturi"(Intretinere baza de date...).Petreac153 incearca sa reduci din marimea fonturi.Eu folosesc de ex."Arial 9"
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...

balazse

#11 Mesaj de balazse »

Are dreptate HerganieC
Precis ca pe factura a trecut si TVA, doar ca la "configurare societati" sa pus bifa la "neplatitor".
Dupa parerea mea ar trebui sa existe o avertizare in acest sens, deoarece se pare ca sunt utilizatori care nu observa diferenta.

petreac153

#12 Mesaj de petreac153 »

herganiec scrie:ciudat daca si imprimanta e setata corect cum spui.
Ia incerca sa tiparesti aceeasi factura in format PDF sa vezi cum apare. Tot partial?
Imprimanta este setata pe A4, iar captura de ecran atasata mai sus e din "tiparirea" in format PDF... deci nici n-ar trebui sa aiba vreo legatura cu imprimanta, de aceea zic ca e o eroare din program.
Si da, am ultima versiune actualizata (.467)

balazse

#13 Mesaj de balazse »

Totusi n-ai mai raspuns nimic despre faptul ca din greseala ai pus bifa la "neplatitor" sau deja nu mai esti inregistrat in scopuri de TVA si totusi ai trecut TVA pe factura.

petreac153

#14 Mesaj de petreac153 »

balazse scrie:Totusi n-ai mai raspuns nimic despre faptul ca din greseala ai pus bifa la "neplatitor" sau deja nu mai esti inregistrat in scopuri de TVA si totusi ai trecut TVA pe factura.
Scuze, nu am mai avut acces la calculator, insa acum am verificat si asa e... ai dreptate, era bifa pusa pe neplatitor, insa nu stiu cum s-a intamplat asta, ca nu era prima factura emisa... Oricum, am remediat problema si va multumesc mult pentru ajutor! ;)

balazse

#15 Mesaj de balazse »

Pentru PetreaC153
Ideea a fost a lui HerganieC.
Sugestia mea ar fi sa atentionezi si partenerul ca lucreaza gresit.

Referitor la postare:
tomac scrie: Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.

Scrie răspuns