Buna ziua,
Am un SRL debutant si vrea sa faca in anul 2016 trecerea la SRL.
Tot in 2016 voi face si distributia dividendelor pt profitul realizat in 2015.
Daca obtine statut de SRL in aprilie 2016, inainte de depunerea bilantului pt 2015, mai am obligatia sa reinvestesc 50% din profitul anului 2015(cind a avut statul de SRL-D)?Sau pot distribui in 2016 tot profitul la dividende.?
Mentionez ca firma a fost infiintata in anul 2015
Multumesc!
Trecere de la SRL D(debutant) la SRL si reinvestirea profit
Re: Trecere de la SRL D(debutant) la SRL si reinvestirea pro
Sunt de parere ca atata timp cat la 31.12 societatea a fost srl-d, chiar daca in 2016 isi pierde statutul, ea are obligatia investirii a 50% din profit. In lege se vorbeste de profitul realizat in anul fiscal precedent.
Eugen Pintea
Am un SRL D care acum pe 9 mai implineste 3 ani de la infintare....suntem obligati sa trecem la SRL? Firma ramane tot microintreprindere ? mai beneficiaza de scutirea de la plata a contrib.de asig soc de angajator, sau la implinirea a celor 3 ani nu mai beneficiaza?
Da.Da.Nu.
Și trebuie să schimbați tot. Și pe la ORC, și restul avizelor și autorizațiilor.
Și trebuie să schimbați tot. Și pe la ORC, și restul avizelor și autorizațiilor.
Multumesc mult de tot,am citit acum ca la implinirea a 45 de zile lucratoare de la data scadentei unei obligatii fiscale neindeplinite isi pierde calitatea de microintreprindere,uitandu ma in urma am observat cum ca in iunie 2014 a platit impozitee legate de salarii mai tarziu de 45 zile lucratoare.Ce pot sa fac acum? ce ma sfatuiti sa fac?
Mergi acum la ORC.
O sa-ți recalculeze fiscul totul din urmă.
O sa-ți recalculeze fiscul totul din urmă.
Inseamna ca vom plati imp pe profit, incepand cu ce data ? si CAS ul de care eram scutiti? sau doar imp pe profit?Daca facem acum modificarea si trecem doar acum la imp pe profit? Greu ...