INCHIDERE CIM

lunicm452

INCHIDERE CIM

#1 Mesaj de lunicm452 »

buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, daca se poate.
Am un pensionar angajat pe perioada determinata, 8h/zi, 06.04-06.05 care astazi vrea sa plece. Asadar, este corect ca el sa-si scrie demisia iar eu sa-i inchid cim astazi cu acordul partilor?
In acest caz mai fac adeverinta de vechime? Decizia de incetare pe care as fi facut-o in 06.05 o mai fac cu data de astazi?
Multumesc anticipat!

herganiec

Re: INCHIDERE CIM

#2 Mesaj de herganiec »

Daca si-a dat demisia nu prea mai e cu acordul partilor, nu?
Dvs aveati nevoie de el pana luna viitoare din cate inteleg.
Daca si-a dat totusi demisia si sunteti de acord, puteti sa-i inchideti CIM cu Art.81 Alin.1: Demisie la cererea salariatului, cu preaviz.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

lunicm452

#3 Mesaj de lunicm452 »

Va multumesc! Imi puteti spune atunci cum trebuie sa arate hartia cu acordul partilor?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Il poti genera din program daca completezi partea de "ReviSal" sau vezi aici:
http://www.itmsatumare.ro/deciziism.pdf

lunicm452

#5 Mesaj de lunicm452 »

Imi puteti explica va rog si cum o pot genera din Saga?
Va multumesc!

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Faci inregistrarile necesare in partea de ReviSal, dupa care la "istoric salariat" te pozitionezi pe incetare si apesi pe "act aditional / decizie incetare".

lunicm452

#7 Mesaj de lunicm452 »

Stimate domn, mi-ati fost de mare ajutor!
Acum ca si regula generala inteleg ca din orice motiv s-ar incheia CIM trebuie sa emit o decizie pe care trebuie sa semneze fostul salariat, nu?
Va multumesc!

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Nu este nevoie de "stimate domn", deoarece ar fi bine sa ne tinem de titlul forumului "aici ne tutuim".
Pentru orice incheiere se emite o decizie (chiar si pentru incetarea unui contract pe perioada determinata).

cernatv

#9 Mesaj de cernatv »

Are dreptate balazse, iar exemplul dat de el reflectă cel mai bine transpunerea în practica și legilația muncii a ceea ce se spune de foarte multă vreme:" Morții se acoperă cu pământ, iar ce vii cu hârtii."

saucan

#10 Mesaj de saucan »

Buna ziua,am o problema,poate ma puteti ajuta;dupa ce am operat in ''registru evidenta salariati'' modificarea salariului minim cand apas butonul ''act aditional'' mi se deschide pagina,apar partile din contract dar nu apare modificarea facuta,ce ar trebui sa fac? si in legatura cu bilantul pe 2015,nu se mai depun notele explicative asadar se ataseaza zip ul declaratiei la bilant si atat?sau ce mai trebuie adaugat?nu se face zip si la bilant nu?multumesc

balazse

#11 Mesaj de balazse »

In ceea ce priveste actul aditional, trebuie a mergi la "istoric salariat ..." unde te pozitionezi pe randul in care a fost inregistrat modificarea de salar si apesi pe "act aditional/decizie". Ceea ce ai facut este sa apesi pe "contract de munca".
Referitor la bilant sunt deschise deja cateva topic-uri pentru acest subiect, poti sa postezi acolo.

costachet982

#12 Mesaj de costachet982 »

buna ziua..am o nedumerire cum sa interpretez asupra zilei demisiei unui sal

caz concret
pe 02.12 isi da demisia salariatul, patronul e de acord , nu discut aici despre articolul folosit si de data
el a lucrat pe data de 02.12 la sf zile depune hartia de solicitare a inchideri cim ( demisia) teoretic in saga trec ultima zi lucrata 02.12. dar in revisal? acolo scrie data incetare care in cazul de fata trebuie sa fie 05.12.2016 ( 03+04 au fost in weekend si implicit libere) decizia azi o fac ( vineri a depus dupa plecarea mea)

ce data trec in revisal ?02.12.2016 sau 05.12.2016
voi ce parere aveti ...eu as merge pe 05.12.2016 ca pe 02.12.2016 a lucrat

Scrie răspuns