curs receptie
curs receptie
La ce curs fac inregistrarea unor marfuri din comunitate:la cursul din data facturii sau la cel din data receptiei?
Multumesc!
Multumesc!
Re: curs receptie
Data receptiei, de aceea ai la "intrari-valuta" separat, "curs receptie" si "curs factura".
Multumesc!
Acum , data receptiei de unde o iau?
In CMR nu am data sosirii marfii si atunci nu stiu de unde sa iau data receptiei.
Multumesc pentru intelegere si ajutor!
Acum , data receptiei de unde o iau?
In CMR nu am data sosirii marfii si atunci nu stiu de unde sa iau data receptiei.
Multumesc pentru intelegere si ajutor!
Pe CMR in partea dreapta jos este o casuta cu locul si data receptiei, unde trebuie semnat si stampilat de catre beneficiar.
Daca nu s-a completat atunci se va receptiona pe data in care s-a adunat comisia de receptie.
Daca nu s-a completat atunci se va receptiona pe data in care s-a adunat comisia de receptie.
-
Legat de acest subiect, o nelamurire (desi am mai citit alte mesaje): sa presupunem ca data receptiei este 05.06.16 si data facturii 01.06.16. In logica mea ( se poate sa fie gresita
): trec la data 05.06.16, cursul din 05.06.16, curs factura din 01.06.16, data document 01.06.16. Si in jurnalul de cumparari sa apara factura cu data de 01.06.2016.
Dar programul duce in JC cu data de 05.06.2016. Gresesc eu sau este normal ca factura sa apara cu alta data?Multumesc.

Dar programul duce in JC cu data de 05.06.2016. Gresesc eu sau este normal ca factura sa apara cu alta data?Multumesc.
La "data" treci 01.06.2016, la "curs receptie" treci cursul din 05.06.2016, iar la "curs factura" treci cursul din 01.06.2016.
-
Ok. Dar atunci nota de receptie va avea data de 01.06.; documentul de transport are data de 05.06.; stiu ca poate sunt prea chitibusar, dar am experiente de discutii contradictorii pe aceasta tema(neconcordanta intre data efectiva a receptiei si data documentului), atat cu partea manageriala din firma cat si cu ANAF. Sau nu se mai cere ca data NIR-ului sa corespunda cu data receptiei? Nu pot sa aduc ca contraargument ca nu face programul..nu este o solutie. (P.S. Sa nu se creada ca am ceva cu SAGA - dar cred ca este un amanunt tehnic ce poate fi rezolvat).
Puneți la dată document data de 01/06.
Sau introduceți o intrare pe 327 în 01/06 și în 05/06 una pe 371 și stornați suma de la 327.
Sau introduceți o intrare pe 327 în 01/06 și în 05/06 una pe 371 și stornați suma de la 327.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Cu 01/06 la data document, factura este dusa in jurnalul de cumparari cu data de 05/06(data receptiei). Nu sunt programator, dar oare acest camp este utilizat doar pentru facturi din alte perioade calendaristice?
Partea cu 327 nu prea o vad viabila in aceeasi luna si la un nr.destul de mare de documente...
Multumesc ptr.idei...Oare chiar toti utilizatorii au receptia si factura in aceeasi zi...poate se modifica softul daca suntem mai multi (si este corect ceea ce se cere).....

Partea cu 327 nu prea o vad viabila in aceeasi luna si la un nr.destul de mare de documente...
Multumesc ptr.idei...Oare chiar toti utilizatorii au receptia si factura in aceeasi zi...poate se modifica softul daca suntem mai multi (si este corect ceea ce se cere).....

Adica introducem o factura cu data de 01.06 si un aviz pe 05.06?tomac scrie:Puneți la dată document data de 01/06.
Nu. De unde ați tras concluzia asta?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Asa a gandit eu (bag de seama ca am gandit prost ca de obicei). Ma gandeam ca nu se poate introduce o factura de doua ori, cu date diferite