STORNARE FACTURI
STORNARE FACTURI
un furnizor mi-a trimis o factura storno pentru un produs pe care nu il mai am pe stoc si o prestare servicii ce pot face ? multumesc
Re: STORNARE FACTURI
Cum ți-a stornat un produs dacă nu îl ai pe stoc?
I-ai dat înapoi aer?
I-ai dat înapoi aer?
deci am avut un produs care a fost vopsit deci servicii . Am introdus facturile dar produsul vopsit nu a mai ajuns la mine deoarece a fost pierdut de catre faimoasa firma fan courier. Facturile erau de anul trecut .Acum cei de la vopsit mi-au stornat factura .
Si daca nu l-ai primit cu ai inregistrat initial produsul?
am inregistrat factura care mi-a venit prin posta separat asteptand sa gaseasca coletul fan-ul dar aprox dupa o luna au depistat ca l-au pierdut. Eu inregistrez facturi nu verific marfa . Oricum ce pot face ?
Mai intreb o data, ca poate nu s-a inteles, factura initiala pentru care s-a emis storno cum l-ai inregistrat?
-
va rog mult ajutati-ma si pe mine. Am primit inapoi de la client 2 anvelope defecte in termen de garantie , iar dupa expertiza producatorului am primit de la furnizor factura cu minus pe produse.
factura e fara tva , eu sunt cu tva la incasare
Problema e ca eu nu mai am nicio factura neachitata inca de anul trecut de la acest furnizor ( nici nu mai dorim sa lucram cu ei) si nu am cu ce sa asociez factura storno. Nu stu cum sa procedez la inregistrarea ei, si nici mai departe cum sa imi recuperez banii pe care trebuie sa-i inapoiez clientului.
multumesc.
factura e fara tva , eu sunt cu tva la incasare
Problema e ca eu nu mai am nicio factura neachitata inca de anul trecut de la acest furnizor ( nici nu mai dorim sa lucram cu ei) si nu am cu ce sa asociez factura storno. Nu stu cum sa procedez la inregistrarea ei, si nici mai departe cum sa imi recuperez banii pe care trebuie sa-i inapoiez clientului.
multumesc.
O înregistrați normal ca factură de storno. Și-i cereți banii. Unde e problema de fapt?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Problema e ca nu stiu cum pot valida factura storno daca nu am facturi cu care sa o asociez .
Apăsând butonul validare
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Pentru HalastauanC
Scoti bifa de la "TVAi".
Totusi, furnizorul este neplatitor de TVA ca a emis factura fara TVA?
Scoti bifa de la "TVAi".
Totusi, furnizorul este neplatitor de TVA ca a emis factura fara TVA?
-
Este platitor de tva, dar fiind marfa de un an si ceva ( tot de atunci achitata), s-a gandit probabil ca e mai usor asa , ca sa nu se complice cu tva-ul.
A ! si mai scrie pe facura storno jos : " suma forfetara acordata ca si concesie tehnica sau comerciala" ( e vorba de 2 anvelope defecte in termen de garantie ) , desi intelegerea era sa-mi trimita altele bune in schimb.
eu tot in 371.1 o inregistrez . nu? sau?
pfoai , ce situatie nemaiintalnita ... de mine
A ! si mai scrie pe facura storno jos : " suma forfetara acordata ca si concesie tehnica sau comerciala" ( e vorba de 2 anvelope defecte in termen de garantie ) , desi intelegerea era sa-mi trimita altele bune in schimb.

Ultima oară modificat Mie Iul 06, 2016 3:36 pm de către halastauanc, modificat de 2 ori în total.
Daca ti-a stornat produsele atunci trebuia sa emita factura de minus cu TVA.
-
-
Va rog inca odata :
-am trimis anvelope defecte inapoi la furnizor ( la care nu am nicio factura neachitata)
-am primit o factura cu minus , fara tva , pe care scrie " suma forfetara acordata ca si concesie tehnica sau comerciala"
-am sunat la ei si mi-au spus ca imi vireaza contravaloarea facturii cu minus, in cont.
( asa e procedura lor)
va rog mult ajutati-ma cu un sfat ca nu am intalnit situatii de genul .
in ce cont sa inregistrez factura storno in acest caz si cum sa o sting.
multumesc!!!!!!
-am trimis anvelope defecte inapoi la furnizor ( la care nu am nicio factura neachitata)
-am primit o factura cu minus , fara tva , pe care scrie " suma forfetara acordata ca si concesie tehnica sau comerciala"
-am sunat la ei si mi-au spus ca imi vireaza contravaloarea facturii cu minus, in cont.
( asa e procedura lor)
va rog mult ajutati-ma cu un sfat ca nu am intalnit situatii de genul .
in ce cont sa inregistrez factura storno in acest caz si cum sa o sting.
multumesc!!!!!!