Recuperare baza de date revisal

gerebk

Recuperare baza de date revisal

#1 Mesaj de gerebk »

Bua ziua!
Problema mea e ca: a oprit calculatorul, si am avut probleme cu windows si cu winchester, si nu am avut ocazia sa fac nici un fel de salvare de baza de date in Revisal. Acum cand deschid programul Revisal, este absolut gol fara nici un angajator. Poate cineva sa ma ajute?

tomac

Re: Recuperare baza de date revisal

#2 Mesaj de tomac »

ITM. Contracost.
Se poate solicita refacerea bazei de date din transmiterile către ei. Nu înțeleg de ce nu faceți salvări regulate a bazei de date și nu local ci și pe medii externe.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mereutad482

#3 Mesaj de mereutad482 »

Am o problema asemanatoare, calculatorul are 2 harduri, hardul pe care e instalat windowsul cred ca s-a stricat, Revisalul e instalat pe al 2-lea hard.
Mai pot salva date sau Revisalul isi instaleaza date si prin windows?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Acum depinde cum l-ai instalat, de obicei se instaleaza predefinit in "program files", asta daca nu il modifici tu manual calea.
Eu de obicei inainte de orice modificare in ReviSal (ma refer aici in cursul unei zile) fac o salvare baza de date, astfel mai exista si o alta locatie unde se gasesc datele in caz de unele probleme.

mereutad482

#5 Mesaj de mereutad482 »

Am schimbat calea, l-am instalat pe alta partitie.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Atunci n-ar trebui sa fie probleme.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Baza de date a revisal e în C:\Documents and Settings\nume_utilizator\AppData\Roaming\TeamNet\Revisal pentru Windowx XP
sau c:\Users\Nume_Utilizator\AppData\Roaming\Teamnet\Revisal\ pentru Windows Vista, Windows 7 sau 8. Acolo pentru fiecare firmă există câte un folder în care se găsește baza de date a fiecărei firme
Baza de date a revisal nu este stocată în același folder cu aplicația. Dacă nu aveți acces la acea locație sau la o salvare efectuată din aplicație, singura soluție pentru restaurarea datelor este să solicitați celor de la ITM contra cost refacerea bazei de date.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Multumesc de informatii, n-am stiut de acest lucru. :wink:

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

@balazse chiar ?!

Dar ca sa nu te complici, mai bine faci lunar cate o salvare a datelor din programul ITM direct pe un stik, face pentru toate firmele .

Recomandam angajatorilor sa-si efectueze salvari periodice ale bazei de date (cel putin lunare pentru cei care efectueaza actualizari frecvente ale Revisalului) prin accesarea butonului "Salvare baza de date" din meniul Instrumente, operatiunea fiind necesara in cazul pierderii accidentale ale datelor. Mentionam ca pierderile de date pot interveni oricand prin defectiuni tehnice ale calculatorului, defectiuni ale aplicatiilor sau sistemelor de operare, prin virusare, etc). ITM
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Chiar nu stiam de acea locatie (mi-am si salvat informatia pe viitor :D ).
Asa cum am descris mai sus, inainte sa fac modificari in program fac o salvare de baza de date, iar unde pot sugerez sa se faca o salvare de date lunar/trimestrial si sa se puna pe un CD/DVD (pe langa aceasta mai sugerez sa se copieze si folderul "SAGA C.3.0", declaratiile/recipisele dintr-o anumita perioada).

lunicm452

#11 Mesaj de lunicm452 »

Buna ziua,
Trebuiesc pastrate toate declaratiile depuse, in format pdf? Nu se pot genera oricand din Saga?
Multumesc!

septimiuv

#12 Mesaj de septimiuv »

Le poți regenera dar nu vor fi declarațiile depuse. Pe acelea trebuie să le pătrezi.

lunicm452

#13 Mesaj de lunicm452 »

Am descoperit acum ca nu am pastrat trei declaratii D112 din 2015 (in C/TEMP sunt salvate cele din 2016). Ce pot face?

lunicm452

#14 Mesaj de lunicm452 »

Adica le-am pastrat doar pe hartie :((

septimiuv

#15 Mesaj de septimiuv »

Te rogi la Jesus să nu ai nevoie la un moment dat de fișierul electronic.

Scrie răspuns