refacturare taxa acces zona a Bucuresti

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
steriel

refacturare taxa acces zona a Bucuresti

#1 Mesaj de steriel »

Firma platitoare de tva livreaza bunuri unei alte firme care si ea la randul ei este platitoare de tva. In contract scrie ca taxa de acces este suportata de clientul nostru. Soferul nostru plateste aceasta taxa urmand ca noi sa o recuperam. O putem factura? Aceasta taxa este fara tva, pe factura cum o trecem, cu tva sau fara ? Multumesc!

cernatv

Re: refacturare taxa acces zona a Bucuresti

#2 Mesaj de cernatv »

Cu tva, din păcate.

steriel

#3 Mesaj de steriel »

Sigur cu tva? Ma gandeam ca pot proceda cum procedeaza astia de la electrica cu taxa radio, adica cu tva zero. Mai astept si alte pareri.

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Electrica este un mandatar al statului pentru a mulge de la popor acea taxă, în baza unor prevederi legale (bune, proaste, nu mai contează).
La tine care-i baza?

steriel

#5 Mesaj de steriel »

Pe mine ma duce asta in eroare:
"Un numar de aproximativ 6 exemple de refacturare de costuri sunt exemplificate de legiuitor, prin normele metodologice pentru art. 137 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal , regasite la pct. 19 alin. (3)-(5) din HG 44/2004 , privind normele de aplicare a Codului fiscal .

Din aceste exemple, rezulta:
a) facturarea se efectueaza "in oglinda" in sensul ca daca o operatie economica este scutita de TVA si refacturarea se face in regim de scutire de TVA, iar legiutorul exemplifica cu refacturarea sumei platite pentru taxa Radio - TV."
Si de aici eu inteleg tot cum imi convine mie :). Poate ne mai ajuta cineva sa intelegem corect cum se procedeaza in aceasta speta.

steriel

#6 Mesaj de steriel »

Chiar nu a mai avut nimeni un asemenea caz?

filipf857

#7 Mesaj de filipf857 »

eu refacturez cu tva.
Taxa platita este de 50 ron (Oradea), fara tva. La facturare pun 50+tva. CA urmare venit = cheltuiala = 50 ron, tva-ul este al statului.
Si pana acum, nici un client (casa de expeditii) nu a zis ceva.
Asa e corect... parerea mea.

steriel

#8 Mesaj de steriel »

Ma lovesc din nou de aceasta problema cu refacturarea taxei pentru autorizatie acces zona B, Bucuresti si ar dori daca se poate sa ne lumineze si pe noi d-l TomaC. Se refactureaza cu Tva sau fara? Multumesc frumos!

Scrie răspuns