Microintreprinderi

calbeazaa

Microintreprinderi

#1 Mesaj de calbeazaa »

Buna ziua. Sunt o microintreprindere cu 1 angajat. Aceasta este de fapt un intermediar intre fermierii care vand laptele la noi iar la noi il dam mai departe la fabrica. Pretul primit de fabrica il dam si fermierilor neavand niciun castig. Singurul castig este ca fabrica ne plateste un comision mic/litru lapte colectat. Insa din aceasta cauza avem o cifrs de afaceri foarte mare de unde platim 2% impozit pe venit. Am depus si platit in primul trimestru acest impozit dar odata cu luna aprilie vom depasi plafonul de 100.000 euro. Ce trebuie sa fac ca sa ma transform in intreprindere si cat timp am la dispozitie?
Multumesc anticipat.

cernatv

Re: Microintreprinderi

#2 Mesaj de cernatv »

Depui D010.

tobosv790

#3 Mesaj de tobosv790 »

15 zile. 15 mai

saucan

#4 Mesaj de saucan »

Buna ziua,as vrea sa va intreb ceva;la o societate cu 4 angajati se plateste altfel impozitul pe venit?adica nu 2%? societatea are 4angajati iar la listarea declaratiei 100,la "denumire creanta fiscala" apare 121(impozit pe veniturile microintreprinderilor cota 2% pt microintreprinderile care au un salariat),sau trebuie bifat 121 (imp pe veniturile microintreprinderilor cota 1% pt microintreprinderi care au peste 2 salariati inclusiv)? Programul il bifeaza pe primul.Mentionez ca toti angajatii sunt angajati pe 4 ore pe zi, e corect? va multumesc

cretum

#5 Mesaj de cretum »

Trebuie sa fie cu norma intreaga.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Salariat, din punct de vedere al impozitului pe venit înseamnă persoana angajată cu normă întreagă. Dacă sunt mai mulți salariați cu normă parțială se cumulează normele. La dvs sunt echivalentul a doi salariați cu normă întreagă. Caz în care impozitul este 1%.
Procentul este de 1% și dacă vi se afișează altceva modificați. Dar verificați cu atenție situația salariaților la 30/06/2016.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

saucan

#7 Mesaj de saucan »

La listarea declaratiei 100 pe trimestrul 2,apare cu impozit 2%,dar cred ca e bine asa pt ca in aprilie au fost 3 angajati,in mai -4 iar in iunie tot 3.Pleaca angajatii. multumesc

Scrie răspuns