Va multumesc anticipat

Ati putea sa imi dati si un art din codul fiscal?cernatv scrie:Cu tva.
Ok, dar casa de expeditii factureaza mai dparte fara TVA deoare s-a platit TVA-ul in vama. Si mie mi se pare correct cu TVA insa pana acum ei au primit doar facturi fara TVA pentru cursele astea. Trebuie sa le arat legislatie pentru ca altfel nu o sa imi accepte factura cu TVA.berceal550 scrie:pai gandeste logic:
casa de comenzi e din Romania. Cum facturez unui partener din ROMANIA???? Ce baza legala?? Unde trimiti CMR-urile ?? Nu cumva acelei case de comenzi?? Facturezi cu TVA.
Am gasit si un art din codul fiscal care precizeaza "ART. 294 - Scutiri pentru exporturi sau alte operațiuni similare, pentru livrări intracomunitare și pentru transportul internațional și intracomunitarsucium154 scrie:Ok, dar casa de expeditii factureaza mai dparte fara TVA deoare s-a platit TVA-ul in vama. Si mie mi se pare correct cu TVA insa pana acum ei au primit doar facturi fara TVA pentru cursele astea. Trebuie sa le arat legislatie pentru ca altfel nu o sa imi accepte factura cu TVA.berceal550 scrie:pai gandeste logic:
casa de comenzi e din Romania. Cum facturez unui partener din ROMANIA???? Ce baza legala?? Unde trimiti CMR-urile ?? Nu cumva acelei case de comenzi?? Facturezi cu TVA.
Va multumesc frumos pentru ajutor
In ceea ce priveste problema, de ce nu iti ofera clientul un articol din care sa reiasa ca trebuie sa ii facturezi fara TVA?tomac scrie: Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.
Multumesc pentru raspuns. Doar ca pe DVE este trecuta transportatorul de la care am luat cursa si caruia eu trabuie sa ii facturez. In situatia aceasta se schimba solutia nu?tomac scrie:E un transport legat de o operațiune de export și este scutit de TVA dacă faceți dovada cu documente: sunteți transportator înscris în DVE și aveți formularele specifice - era un formular T1 parcă mai demult.
Multumesctomac scrie:OMFP 2222/2006 este abrogat de OMFP 103/2016. Citește art.4 din acel articol.